Belföld

A terrorelhárítók főnöke szerint a bírálat árt a közbiztonságnak

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója szerint az elmúlt napokban valótlan állítások jelentek meg a sajtóban róluk

Hajdu János szerint ezek károkat okoznak az egész rendőri állomány munkájának, a közbiztonság ügyének, nehezítik a súlyos bűncselekmények elkövetői elleni harcot. Mint írta: a bírálatok nagy része politikai célzattal született, ezekkel külön nem kíván foglalkozni, de van egy pont, amin túl a valótlan híresztelések már súlyos károkat okoznak, és emellett már nem mehet el szó nélkül. A főigazgató ilyen pontnak tartja a nemrég beszerzett terepjárók ügyét.

Mint írja: a tender győztese azért lett az Audi, mert feladataikra ez a leginkább alkalmas. Az autókat nem a szervezet vezetői, hanem a bevetési állomány, a kommandósok használják. “A veszélyes bűnözők ellen harcba induló kommandósok csapatát épségben, gyorsan, és tekintélyes mennyiségű felszereléssel együtt kell egy-egy akció helyszínére szállítani.” A főigazgató felhívja a figyelmet, hogy a környező országok hasonló egységei (szlovákok, románok, lengyelek) ugyanilyen kategóriájú autókat használnak, “mivel ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés.”

Hajdu János közleménye szerint hamis az a sajtóinformáció, hogy összetört volna az egyik újonnan beszerzett terepjáró, közlekedési balesetben. Ez nem igaz, ilyen nem történt. (Előzőleg a Független Hírügynökség éppen arról számolt be, hogy nem közlekedési balesetben, hanem gyakorlatozás közben, a Zách utcai bázison saját maguk törték össze a Q7-es luxus Audit a Terrorelhárító Központ (TEK) munkatársai.)

A facebookon levelet író Bajusz Ferenc őrnagy vádaskodásaival durván és igazságtalanul megsértette több száz, az életét rendszeresen kockára tevő kollégáját. Állításait, minősítéseit, jelzőit a főigazgató munkatársai és a maga nevében a leghatározottabban visszautasítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik