Belföld

Tomcat szerint az a necces, amit Szanyi Tibor tett

Kettőskereszt-égetéssel viccelt a blogger. A képviselő bedőlt neki.

Személyes üggyé vált Szanyi Tibor képviselő és a Tomcat konfliktusa, amely egy álhír kapcsán robbant ki. Médiahack volt a gyöngyöspatai kettőskereszt-égetés. Azt a Tomcat néven ismert Polgár Tamás azért indította, hogy bizonyítsa, ilyen valótlan információk alapján cselekednek, vádaskodnak, tesznek diszkriminatív kijelentéseket közéleti emberek.

A blogger a közszolgálati televízió reggeli műsorában úgy vélte, az ő tetténél sokkal “neccesebb”, amit a szocialista Szanyi Tibor tett, aki bedőlt az információnak. Hozzátette: sok közszereplő úgy tesz rasszista, antiszemita kijelentéseket, hogy megbizonyosodna annak valódiságáról – „telekürtölik vele Európát, és utána még csak bocsánatot sem kérnek az érintettektől” – mondta.

“Amit Szanyi csinált, az interneten nem újszerű – „a névtelen barmok színvonalát tükrözi az ilyen hozzáállás és megnyilvánulás, hogy megpróbáljon valaki hisztériát kelteni” – közölte a blogger, aki maga nem járt Gyöngyöspatán, de több barátja most is járőröz a településen. Az ő elmondásukra alapozta a médiahacket.

Szanyi Tibor korábban a blogger akciójáról azt mondta: “az a képlet”, amiről beszélt, valós, Gyöngyöspatán fekete egyenruhás figurák grasszálnak, néha rendőri felvezetéssel, a helyi cigányságot megfélemlítve. “Az már részletkérdés, hogy milyen szimbolikus atrocitások történtek vagy nem történtek” – tette hozzá, megjegyezve: ez a hír “több mint hihetőnek” tűnt.

AJÁNLOTT LINK:

Tomcat: amit Szanyi csinált, az “a névtelen barmok színvonalát tükrözi” (hirado.hu)
Szanyi Tibor és a Jobbik csörtéje Gyöngyöspata kapcsán (Hír24)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik