Belföld

Sukoró-ügy: nem adott utasítást Gyurcsány

Ezt mondta a vagyonkezelő előzetesben ülő volt vezetője.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatójának meghallgatásával folytatódott ma a sukorói telekcsere-szerződés semmissé nyilvánításáért indított polgári per. Tátrai Miklós azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc csupán arra kérte fel, hogy vizsgálja meg a kaszinóberuházás jogi és gazdasági hátterét, a volt koprmányfő nem adott konkrét utasítást az üzlet megkötésére.

Előzőleg a Magyar Nemzet azt írta, hogy már nem sok mindenre emlékezett a sukorói üggyel kapcsolatban Veres János korábbi szocialista pénzügyminiszter szakállamtitkára. Markó Andrea a szerződések körülményeit firtató kérdésekre lényegében Császy Zsoltra, a vagyonkezelő korábbi jogi és kereskedelmi igazgatójára hárította a felelősséget.

A per tárgya az a mintegy 70 hektáros Velencei-tó parti terület, amit az állam nevében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. cserélt el Joav Blum izraeli-magyar állampolgár pilisi és albertirsai gyümölcsöseiért. Miután az ügyben büntetőeljárás indult, a vagyonkezelő a szerződés semmissé tételét kérő keresettel fordult az illetékes székesfehérvári bírósághoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik