Belföld

Oszkó Péter a szervezett butításról

A volt pénzügyminiszter szerencsejátékos karakterűnek tartja a gazdaságpolitikát.

Oszkó Péter szerint “joggal aggódhatunk az elmúlt fél év kormányzati gazdaságpolitikájának teljesítménye felől”. Az előző kormány pénzügyminisztere azt állítja a Világgazdaságban közölt írásában, hogy a kabinet több sebet is ejtett a tavasszal már megindult növekedésen és az akkor még meglévő pénzügyi stabilitáson.

“Maga okozta például a költségvetés növekvő egyensúlytalanságáért a legnagyobb arányban okolható jelentős kamatemelkedést, s provokálta ki a stabilitásunkat, egyben versenyképességünket is veszélyeztető leminősítésünket.”

Oszkó Péter – aki jelenleg a PortfoLion Zrt. elnök-vezérigazgatója – szerint nagyon komoly károkat okozhat az a kommunikációs hadjárat is, amelynek célja, hogy a kormány elfedje gazdaságpolitikája kockázatait. Ő bízik az emberek józanságában, még akkor is, ha a “tömegtájékoztatáson egyre nagyobb a nyomás” a veszélyek agyonhallgatására.

A volt pénzügyminiszter cikkében figyelmeztet arra, hogy gazdasági kilábalást nemcsak a “halogatott reformok és a szerencsejátékos karaktert öltő gazdaságpolitika, hanem egy önálló tájékozódásra, helyzetértékelésre és cselekvésre képes társadalom hiánya is” kétségessé teheti.

AJÁNLOTT LINK:

Szervezett butítás (Világgazdaság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik