Belföld

Terrorelhárítás –kérdőjelekkel

Munkajogi szabályokat sért a Terrorelhárító Központ.

Mindmáig nincs munkaköri leírásuk azoknak a rendvédelmi dolgozóknak, akiket a szeptemberben működésbe lépett Terrorelhárító Központba rendeltek munkavégzésre – írja a Népszava. Ez a központ védi Schmitt Pál államfőt és Orbán Viktor miniszterelnököt. A többi hasonló védelmi feladat a biztosítást korábban teljes körben végző Köztársasági Őrezrednél maradt.

A Népszava úgy tudja, hogy a rendőrség minden szervének kötelessége volt átengedni bármely beosztottat, technikai eszközt, ingatlant, amit a miniszterelnökség hatáskörébe tartozó, lényegében az ORFK-tól független, önállósult rendőri központ parancsnoka igényelt. Ez több működési és hatásköri zavarhoz vezetett a testületen belül – írja a lap.

A Független Rendőr-szakszervezet megkereste a tízmilliárdos költségvetéssel alapított központ főigazgatóját, Hajdú János tábornokot. A Fidesz volt biztonsági főnökének figyelmét az érdekvédők felhívták, hogy a berendelteknek már a szolgálatteljesítés kezdetekor meg kellett volna kapniuk munkakörük dokumentumait. Hajdú János válasza szerint a leírásokat a szervezeti és működési szabályzat, illetve ügyrend jóváhagyását követően, várhatóan november végén, december elején kaphatják meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik