Belföld

A kiskörútiak visszakövetelik a parkolóikat

Administrator
Administrator

2010. 10. 21. 10:59

Szerintük egy "jelentéktelen kerékpáros kisebbség" önös érdekei miatt épült biciklisáv a belvárosban.

A budapesti Vámház és Múzeum körúton élők, az ott üzletet működtetők vissza akarják kapni a felújítás során megszüntetett parkolókat, ennek érdekében pert is indítottak – közölte az Emberibb Parkolásért Mozgalom csütörtökön az MTI-vel.

Az érintettek szerint a kiskörúti közlekedést átgondolatlanul alakították át, ezt jelzi az is, hogy a belvárosi útszakaszon egyre nagyobbak a forgalmi dugók. Mint közleményükben rámutattak, a Vámház és a Múzeum körúti lakosok, illetve az ottani üzletek tulajdonosainak életét ellehetetlenítették azzal, hogy a kerékpárutak miatt megszüntettek több száz parkoló- és rakodási helyet, továbbá elvettek egy forgalmi sávot.

Mint írták: nem lehet az adófizető üzlettulajdonosok és a helyben lakók érdekeit semmibe venni egy “jelentéktelen kerékpáros kisebbség” önös érdekei miatt. Egyúttal reményüket fejezték ki, hogy a főváros új vezetése tanul majd az előző kabinet hibáiból, és a többségi és adófizetői érdeket előtérbe helyezve nem szüntet meg további parkolókat és forgalmi sávokat a nagykörúton sem.

A közleményben rámutattak arra is, a világon egyetlen nagyvárosban sem zárták le a történelmi belvárost, nem szüntettek meg parkolókat és utakat úgy, hogy előtte ne építettek volna elkerülő, közlekedhető és valóban körbeérő körgyűrűket, közlekedési alagutakat, hidakat, tízezres nagyságrendű P+R parkolókat. Úgy látják, Budapesten nem teremtették meg a feltételeit a Város Szíve programnak, az úthálózat felosztásának, a dugódíj bevezetésének, de még a fizetőparkolási rendszernek sem.

A parkolóhelyek visszaszerzéséért indított per első tárgyalása pénteken kezdődik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.