Belföld

Visszajárnak etetni a ki nem mentett háziállatokat a Kolontáriak

Administrator
Administrator

2010. 10. 10. 09:55

Szervezett formában visszamehetnek a lakók a kiürített Kolontárra, hogy megetethessék a hátrahagyott háziállataikat.

Az alig ezer lelkes településen az ellátásra váró jószágokhoz naponta kétszer térhetnek vissza a helybeliek. A Veszprém megyei települést szombat reggelre ürítették ki, a lezárt faluban csak mentősök, katonák, katasztrófavédők, illetve a védekezési munkákban résztvevők tartózkodhatnak.

Kolontárról 715 ember költözött el ideiglenesen, de 24-en úgy döntöttek, nem engedelmeskednek a hatósági utasításnak, és saját felelősségükre otthon maradnak – mondta Dobson Tibor kárfelszámolási helyszíni szóvivő vasárnap reggel.

Szombaton nap közben állatmentők összegyűjtötték azokat a kutyákat, macskákat, amelyek elszállítását a lakosok kérték, valamint a település utcáin kóborló állatokat. Az MTI tudósítója a lezárt Kolontáron járva szombaton és vasárnap reggel is azt látta, hogy a helyszínen fehér védőruházatot és porvédő maszkot viselő állatvédők járták az utcákat, hogy a megadott címekről összegyűjtsék az állatokat, illetve ellássák őket.

A lakók számos háziállatot hátrahagytak, ezek ellátásáról úgy gondoskodhatnak, hogy az előre egyeztetett időpontban a lakók visszatérhetnek a településre. A szervezett formában történt látogatást csak a közösségi szálláson, vagyis az ajkai sportcsarnokban elszállásolt emberek között tudják megszervezni – mondta a szóvivő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.