Belföld

Schmitt: nem lehet tovább feszíteni a húrt

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 10. 05. 19:08

A hétfői katasztrófa intő jel - mondta a köztársasági elnök a Honvédkórházban.

Az államfő délután meglátogatta a fővárosi intézményben kezelt tíz sérültet. Schmitt Pál részvétét fejezte ki az iszapkatasztrófában elhunytak hozzátartozóinak, és megköszönte mindazok munkáját, akik segítenek az elhárításában. A köztársasági elnök közölte: reméli, megtalálják a felelősöket. Megemlítette, már a Verespataknál történt ciánmérgezés is figyelmeztetett, nem lehet a húrt feszíteni a természettel szemben.

A köztársasági elnök megköszönte a segítséget a mentési munkában résztvevő rendőröknek, katonáknak, tűzoltóknak, orvosoknak, katasztrófavédelmi dolgozóknak, valamint a polgári védelem tagjainak.

A Honvédkórházban kezelt tíz sérült közül hétnek könnyebb, háromnak súlyosabb a sérülése, de nincsenek életveszélyes állapotban – tudta meg a Független Hírügynökség. A sebesülteket az intenzív, az égési, valamint a baleseti osztályon kezelik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.