Belföld

Átverte utódait a Bajnai-kormány

Hamarosan tisztább lesz a kép a költségvetés és a gazdaság helyzetéről.

Augusztus végén kapja meg a kormányfő a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentését – írja a Magyar Hírlap. Az újság a Miniszterelnökségen megtudta, hogy a szakértőkből álló grémium ma már sokkal több adat és információ birtokában van, mint amikor létrehozták.

Csontvázakra egészen biztos, hogy lehet számítani, hiszen például nem igazak az előző kormánynak a közlekedési vállalatok – a BKV, a MÁV és a Malév – kiadásaira vonatkozó adatai. Nagyságrendekkel térnek el a valóságtól a tb-alapokra, az önkormányzatokra vonatkozó adatok is.

A Magyar Hírlap megkérdezte a tényfeltáró bizottság néhány tagját, hogy a jelentés véglegesítése hol tart. Azt válaszolták: már a nyár elején összegezték az ágazati szakmai jelentések tartalmát, s ezek nyomán lényegesen tisztábban lehet látni a költségvetés és a gazdaság helyzetét.

A bizottsági munkában részt vett a Fidesz költségvetési munkacsoportjának több tagja, emellett külső szakértők – például a büdzsét korábban bíráló 29 közgazdász – munkáját is igénybe vették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik