Belföld

Több újdonság is lesz 20-án

Újításokkal készül a kormány az augusztus 20-i ünnepségekre: felvonul a Nemzeti Lovas Díszegység, légi parádé helyett hajós felvonulás lesz a Dunán, a rakparton pedig magyar gasztrosétány várja az érdeklődőket. A tűzijáték rövidebb, takarékosabb lesz az eddigieknél.

Nagy Anna kormányszóvivő az augusztus 20-i eseményekről szólva kiemelte, hogy a nemzeti ünnep a jótékonyság, az összefogás jegyében zajlik. Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték előtt öt perccel gyújtják meg azokat a gyertyákat, amelyeket a helyszínen 200 forintért lehet megvásárolni, s az abból származó bevételt segélyszerveteken keresztül juttatják el az árvízkárosultakhoz. A gasztrosétányon résztvevő gazdák a bevételeik egy részét szintén az árvízkárosultaknak ajánlják fel.

A biztonsági intézkedésekről a kormányszóvivő elmondta: 45 kilométer/órás sebességnél erősebb szél esetén lefújják a tűzijátékot; a rakpart teljes kiürítéséhez 30 perc kell, az esetlegesen érkező viharokról egy órával korábban hírt kapnak.

A közlekedésről szólva Nagy Anna kiemelte: csütörtök este 9 órától a budai felső rakpartot a Lánchíd utcáig lezárják; a Lánchíd és az Erzsébet híd között a pesti alsó rakpartokat már szerdán lezárják más rendezvény miatt; augusztus 20-án este 6 órától a Margit híd és az Erzsébet híd között mindkét oldalon lezárják a rakpartokat; az Erzsébet hídra péntek este 6 órától nem engedik fel az autókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik