Belföld

Nem hagynák annyiban a Magyar Sziget balhéit

A főügyésszel vizsgáltatná ki az újságírók kontra Zagyva-ügyet az LMP.

A legfőbb ügyészhez fordul az LMP a Magyar Szigeten történt, újságírókat ért atrocitások miatt – írja a Népszabadság Online. A párt frakciójának nevében Dorosz Dávid arra kéri Kovács Tamást, hogy vizsgálja ki a sajtó képviselőit mind fizikailag, mind lelkileg súlyosan sértő eseményeket.

A politikus levelében azt írja, „amennyiben mentelmi joggal rendelkező személyek büntetőjogi felelőssége is megállapítható, az ügyészség a törvényben meghatározott formában forduljon az illetékes szervhez a mentelmi jog felfüggesztése miatt”.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által rendezett Magyar Sziget nevű fesztiválon a hírek szerint kétszer is súlyosan bántalmazták a résztvevőket. A MTI szerint először két férfival bántak el Verőcén, majd az Index számolt be arról, hogy 10-12 fekete ruhás alak megvert három fradidrukkert.

Nagy botrányt kavart a főszervező, Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő Hetek című lapnak adott interjúja is, ami után arról számoltak be a riporterek, hogy a politikus kényszerítette, fenyegette őket, és minősíthetetlen stílusban beszélt velük. Zagyva szerint a történtekről szóló cikkben elferdítették a valóságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik