Belföld

MSZP: a Fidesz hazaáruló

Administrator
Administrator

2010. 08. 16. 18:07

A Fidesz hazudott a kampányban a Déli Áramlat nevű gázvezetékkel kapcsolatban.

Hazaárulónak nevezte az MSZP az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP-t. A szocialisták közleményükben azt írják, hogy a Fidesz hazudott a kampányban a Déli Áramlat nevű gázvezetékkel kapcsolatban, és öt pontban sorolják fel, hogy miért tartják hazaárulónak a pártszövetséget. A közleményben azt állítják, hogy a Fideszről ismét bebizonyosodott, hogy “hazudott a kampányban”, amikor a Déli Áramlat magyarországi gázellátását elősegítő terveket “alkotmányjogilag illegitim puccsnak” nevezte, és azt ígérte, hogy visszalép minden, akkor kötött szerződéstől.

Szavaik szerint mára “az oroszok kedvesek és a Déli Áramlat az ország számára hasznos projekt lett”. Úgy fogalmaznak, hogy ez a “hazug, felelőtlen, képmutató magatartás sajnos nem csak ebben az ügyben jellemzi az Orbán-kormányt”.

Leszögezik, hogy a Fidesz hazugságpolitikáját maga a kormány, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium leplezte le egy lapnak adott nyilatkozatában, amiből kiderül, hogy a kormány támogatja az oroszok által kezdeményezett Déli Áramlat kiépítésében való részvételt, sőt Magyarországnak ebben stratégiailag fontos, elosztó szerepet is szán.

Azt írják, hogy a Fidesz ellenzékben mindent elkövetett a szocialista kormány “igaztalan lejáratására”, s most szemmel láthatóan 180 fokos fordulatot vett. Felhívják arra is a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt három év alatt számtalanszor hazaárulónak, a nemzet érdekeivel ellentétesen cselekvőnek nevezte a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt a Déli Áramlattal kapcsolatos intézkedései miatt. Így akkor most az MSZP szerint az Orbán Viktor vezette Fidesz-KDNP is hazaáruló.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.