Belföld

Az Aegon az árvízkárok nagy részét kifizette

Administrator
Administrator

2010. 08. 03. 15:58

A felsőzsolcai biztosított lakóingatlanok mintegy egynegyede az Aegon Magyarországnál volt biztosítva.

A rendkívüli időjárás következtében az elmúlt hetekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 7661 kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarországhoz, a biztosító mintegy 1,5 milliárd forintot, a bejelentett károk 95 százalékát már kifizette – közölte a társaság. A legtöbb ingatlan (3323 darab) az árvíz, illetve a felhőszakadások (2415 darab) miatt rongálódott meg. Az előbbinél az átlagos kártérítés 350 ezer, az utóbbinál pedig 100 ezer forint. Az összedőlt épületekre azonban több milliós, illetve tízmilliós kifizetések is történtek – áll a közleményben.

A Miskolc melletti, hétezer lakosú Felsőzsolca nagy részét június elején öntötte el a helybéliek által Kis-Sajónak nevezett vízfolyás. A városban több mint 160 ház dőlt össze, a település 2200 lakóingatlanából 1800 sérült meg. Az árvíz összesen több mint 5 ezer embernek okozott kárt.

A felsőzsolcai biztosított lakóingatlanok mintegy egynegyede az Aegon Magyarországnál volt biztosítva. Az összes bejelentett kár felmérése, kifizetése július végéig megtörtént, a biztosító összesen több mint 120 millió forintot utalt át a károsultaknak. A 422 kárbejelentésből 387 volt árvíz-, 23 felhőszakadás-, 12 pedig viharkár. Előfordult olyan eset is, hogy az épületet egy héten belül kétszer öntötte el az árvíz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint tavaly a tűz és elemi kockázatokból 85 milliárd, míg az egyéb vagyoni kockázatokból 58 milliárd forint díjbevételhez jutottak a biztosítók. Lényegében ezek fedik le a lakásbiztosításokat, ennek a piacnak egyharmada jut az Aegonra, ezzel vezeti ezt a részpiacot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.