Belföld

Navracsics: Ha a nemzet büszke magára, nem lehet elpusztítani

24.hu
24.hu

2010. 07. 24. 20:12

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szombaton Nagyvázsonyban arról beszélt, hogy meg kell őrizni identitásunkat.

Közhely azt mondani, hogy a humor komoly dolog, ám valóban így van, s miközben nevetünk, közösséggé is formálódunk – tette hozzá. Ahhoz pedig, hogy közösség legyünk, fontos, hogy humorunk is legyen – vélekedett Navracsics Tibor, rámutatva: „mi, akik együtt nevetünk, egy közösség vagyunk, s a nevetés közösségi élményünkké válik”. A miniszterelnök-helyettes a megnyitó ünnepség mintegy 200 résztvevője előtt arra utalt szavaival, hogy a Művészetek Völgye kiemelt programja Nagyvázsonyban a Duma Színház tagjainak egyhetes szereplése, illetőleg a Showder Klub „Stand Up” sztárjainak minden esti fellépése.

A Művészetek Völgye és azon belül Nagyvázsonyban a Duma Színház fellépése nagyon fontos funkciót teljesít; eljuttat bennünket a közösségiséghez, a közösség összefogásához – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Emlékeztetett arra, hogy minden évben pénzhiánnyal küzd ugyan a rendezvénysorozat, de összefogással mégiscsak sikerül megtartani a rendezvényeket. S ha egy közösség meg akarja mutatni, hogy milyen kincsei, értékei vannak, akkor az azt jelenti, hogy az a közösség büszke magára – fogalmazott Navracsics Tibor, megjegyezve: ha egy közösség büszke magára, akkor azt nem lehet megsemmisíteni.

Mint mondta: „ha egy falu, térség, tájegység és nemzet büszke magára, s ha hisz abban, hogy szép és jó dolgai vannak, és hisz abban, hogy okos és nemes hagyományai vannak, akkor azt a nemzetet, térséget, falut és közösséget már nem lehet elpusztítani”. Gondoljunk csak bele a történelembe, hogy hány nemzet, tájegység, falu és közösség pusztult el – akár napjainkban is –, s a közösségek elveszése valahol ott kezdődött, hogy egy idő után elveszítették a saját önazonosság-tudatukat, az identitásukat, a közösségi létüket – mondta a miniszterelnök-helyettes.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.