Belföld

MSZP: devizahiteleseket a nemzeti centrumba!

A szocialisták szerint Orbán Viktor 1 500 000 emberről elfeledkezett.

Az MSZP azt követeli, hogy “a kabinet a másfélmillió devizahitelest is haladéktalanul vonja be a nemzeti centrumba, mert ezeknek az embereknek is szüksége lenne a kormány védelmére. A párt emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor tegnap beszélt a nemzeti centrum megszületéséről, amely – mint fogalmazott – a józan ész közössége.

Az MSZP szerint azonban úgy tűnik, hogy az Orbán Viktor által létrehozott nemzeti centrumba nem tartoznak bele a devizahitelesek. Az ellenzéki párt közleményében felidézi, hogy április 9-én az euró 266, a svájci frank 186 forintba került. Most, július 23-án az euró 284, a svájci frank 212 forint.

“Szakértők szerint nagyjából 20 százalékkal kell többet fizetnie a devizahiteleseknek áprilishoz képest a Kósa-Szijjártó és az Orbán-Matolcsy +nemzetrontó tandemek+ felelőtlen kijelentéseinek következtében” – írja az MSZP, hozzátéve, hogy “ezek az emberek szó szerint milliárdokat loptak ki 1,5 millió ember zsebéből”.

A szocialisták ezért azt követelik, hogy a kormány haladéktalanul vonja be a másfélmillió devizahitelest is a nemzeti centrumba, kérjen bocsánatot a “kirabolt devizásoktól”, és valamilyen formában kártalanítsa őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik