Belföld

Tovább könnyítettek egy volt BKV-s vezető helyzetén

A Budai Központi Kerületi Bíróság megszüntette Fuzik Zsoltnak, a BKV volt informatikai vezetőjének házi őrizetét.

A bírósági végzés a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a BKV-val és a Budapest Airporttal összefüggő vesztegetési ügy gyanúsítottja ellen. Fuzik Zsoltot a hivatalos megfogalmazás szerint gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója általi kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Az informatikai igazgatót azután kezdték keresni, hogy a rendőrök egy III. kerületi mélygarázsban kenőpénz átvétele közben elfogták a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóit.

Fuzik Zsolt először ausztriai síelésre, majd betegségére hivatkozva “halasztotta el” a rendőrökkel való találkozót. Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, végül február elején fogták el, mint kiderült, Szegeden bujkált. A vesztegetési ügyben azért merült fel a neve, mert állítólag egy 28 milliós informatikai szerződésből visszaosztott pénzekkel volt kapcsolatos a jogi igazgatók elfogása.

Fuzik előzetes letartóztatásba került, onnan májusban házi őrizetbe. A Fővárosi Bíróság szerdai közleményéből pedig kiderül, hogy tovább könnyítettek a helyzetén: a Fővárosi Főügyészség indítványára megszüntették a házi őrizetét is, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el ellene a jogerős végzés szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik