Belföld

Nyakó olyan dolgot cáfolt, amit senki sem állított

Administrator
Administrator

2010. 07. 21. 13:12

A párt szóvivője közölte, nincs országos társadalompolitikai tagozatuk.
Korábban a témában:

Az MSZP-nek nincs országos társadalompolitikai tagozata – mondta a párt szóvivője az MTI-nek annak kapcsán, hogy a szervezet elnöke a tagozat nevében közleményben állt ki az Orbán-kormány mellett az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások kapcsán.

Nyakó István elnézést kért azoktól, akiket az MSZP nevével visszaélve megtévesztettek. Mint mondta, a párttal kapcsolatos hivatalos közleményeket országos központjuk sajtóosztálya adja ki. Czöndör Gyula az MSZP Társadalompolitikai Tagozata elnökeként írta a közleményt.

Az MSZP választmánya 2008 januárjában vonta meg a társadalompolitikai tagozat országos minősítését, mivel a tagozat tmunkájában átfedések voltak más tagozatok tevékenységével. A választmány azt javasolta, hogy alakuljon platformmá.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelentette azt, hogy a tagozat ne működhetne tovább megyei szinten, jogai azonban csökkentek, például azzal, hogy a választmányon szavazati jog nélküli meghívottként vehet részt a képviselője.

Czöndör Gyula azt mondta: az MSZP társadalompolitikai tagozata jelenleg is működik, és 2008 óta is részt vesznek tanácskozási joggal a párt választmányi gyűlésein. Nevükben az országos jelző soha nem szerepelt.

Az MSZP választmányának javaslatát, miszerint alakuljanak platformmá, azért nem valósították meg, mert utóbbi szerveződési formának nem lehetnek tagjai pártonkívüliek, míg a tagozatnak lehetnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.