Belföld

Romagyilkosság – az orvos hibázott

A szakvélemény dacára minősítették szakszerűnek munkáját.

Az igazságügyi szakfelügyelő szerint szakmai hibák sorozatát követte el az orvos, aki annak idején nem ismerte fel a lőtt sérüléseket Tatárszentgyörgyön Csorba Róbert és ötéves kisfia holttestén – írja a Népszabadság.

Ennek dacára minősítette szakszerűnek az akkori egészségügyi kormányzat az orvos munkáját. A lap birtokába került az országos igazságügyi szakfelügyelő főorvos 2009. február 27-én (öt nappal a gyilkosság után) Falus Ferenc országos tiszti főorvoshoz írt levele, melyben lesújtó véleményt fogalmaz meg a Tatárszentgyörgyön eljáró háziorvos munkájáról. “(…) Az ügyeletes orvos a szakma szabályait nem tartotta be a halottvizsgálat során. A halottvizsgálat elvégzésekor nem megfelelő gondossággal járt el” – idézi a lap Keller Éva levelét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon azt közölték: a romák sérelmére elkövetett, hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat elkövetőit (…) sikerült azonosítani és elfogni. A nyomozás lényegében befejeződött, s várhatóan augusztusig vádemelési javaslattal átadják az ügyet a Pest Megyei Főügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik