Belföld

Visszavág Orbánnak a Jobbik

Administrator
Administrator

2010. 06. 27. 15:19

A Jobbik kifogásolja, hogy Orbán Viktor dezertőröknek minősítette a Magyar Gárdába belépő rendőröket és hiányolja a közbiztonság gyors javítására tett miniszterelnöki ígéret betartását.

Volner János országgyűlési képviselő, a Jobbik rendvédelmi kabinetvezetője által aláírt közlemény szerint Orbán Viktor miniszterelnök nyilvánvaló politikai megfontolásból ragaszkodik “az erkölcsileg és jogilag egyaránt téves meghatározáshoz”, amellyel dezertőröknek minősítette a Magyar Gárdába belépő rendőröket a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén mondott vasárnapi beszédében.

A Jobbik szerint az igazi dezertőr az, aki egy kritikus helyzetben gyáván cserbenhagyja az övéit. “Mondjuk egy demonstráción, amire rárontanak a rendőrök” – áll a közleményben. Kifogásolják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábbi ígéretével szemben a Jobbik véleménye szerint semmilyen javulás nem történt a közbiztonság területén, pedig azt a miniszterelnök kormányra kerülésétől számítva két hét alatt ígérte. Még az árvíz sújtotta térségekben sem tudta megakadályozni a fosztogatásokat az állam erőszakszervezete, szemben a hivatalos kormánypropagandával – fogalmaznak.

A Jobbik tegnap lezajlott hetedik, tisztújító kongresszusán a küldöttek egy csoportja a betiltott Magyar Gárda egyenruhájában jelent meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.