Belföld

Fordulat az alkoholfronton a VII. kerületben

Varjasi Viktor
Varjasi Viktor

social szaki. 2010. 06. 22. 12:17

Az MSZP-frakció meggondolta magát, és mégis bevezetné az éjfél utáni szesztilalmat Erzsébetvárosban.

Újabb kerületben tilthatják meg az alkoholárusítást éjfél után – írja a Hírszerző. A főváros VII. kerületének közgyűlése Gergely József alpolgármester javaslatára fogadhatja el az új rendeletet.

A terézvárosi alkoholstop bevezetése idején egyébként még nem tartották szükségesnek a többségben lévő erzsébetvárosi szocialisták, hogy ők is hasonló jogszabályt alkossanak Azóta azonban nagyot változott a helyzet – írja az internetes lap.

Információjuk szerint a kerület vezetése a sűrűsödő lakossági bejelentésekkel indokolja az előterjesztést, amelyet egyelőre az MSZP kívül egyetlen frakció sem támogat. A szórakozóhelyek aláírásgyűjtésbe kezdtek a rendeletet ellen.

A szesztilalom jogi háttere

Az önkormányzatok a kereskedelmi törvényben foglalt jogaiknak megfelelően valójában csak az üzletek éjszakai nyitva tartását korlátozhatják, nem vezethetnek be szesztilalmat. Viszont a lakóközösség érdekében a nyitva tartás feltételéül szabhatják például azt, hogy az éjjel-nappali boltok nem adhatnak el szeszesitalt éjfél után. A jelenlegi jogértelmezés szerint a kereskedelmi törvény ebben tág határokat szab az önkormányzatoknak.

AJÁNLOTT LINK:

Csendrendelet jöhet az Erzsébetvárosban is (Hírszerző)
Tetszik, nem teszik, nincs pia! (RTL Klub)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.