Belföld

Felmentették Hajdúszoboszló rendőrkapitányát

Domján Sándor megdöbbentőnek nevezte felmentését.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány június 14-i hatállyal indoklás nélkül visszavonta Domján Sándor rendőr alezredes, a hajdúszoboszlói rendőrkapitányság vezetőjének megbízatását. Fekete Csaba rendőr dandártábornok a kapitányság vezetésével Gali Sándor rendőr alezredest, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjét bízta meg.

Domján Sándor megdöbbentőnek nevezte felmentését. “Derült égből villámcsapásként, váratlanul ért a főkapitány lépése” – mondta, megjegyezve, hogy Fekete Csaba dandártábornokkal hétfőn még szakmai kérdésekben egyeztetett, s a főkapitány semmilyen jelét nem adta, mire készül.

Domján Sándor hozzátette: jövőre lenne 30 éves rendőri szolgálata, minden eddigi posztján tisztességgel, becsülettel, a törvényes előírások betartásával szolgált.

A főkapitány alternatívaként a nyugállományba vonulást, illetve egy megyei főkapitánysági beosztást kínált a felmentett szoboszlói kapitánynak, aki – élve erre vonatkozó jogával – öt napon belül ad választ.

Arra a kérdésére: összefüggésbe hozható-e a felmentése azzal, hogy egy helyi vállalkozó ügyészségi feljelentést tett ellene, Domján Sándor úgy válaszolt: “remélem, hogy nem hozható összefüggésbe”.

Tóth Lajos, a hajdúszoboszlói Silver Hotel tulajdonosa a közelmúltban sajtótájékoztatón jelentette be, hogy csaknem tíz évig tartó eljárás után, bűncselekmény hiányában felmentették a zsarolás, az önbíráskodásra és felbujtóként súlyos testi sértés bűntette elkövetésére irányuló vádak alól. Az akkor általa bemutatott ügyészségi dokumentum szerint a vizsgálatot már kiterjesztették az ügy egyik egykori nyomozóját, Hajdúszoboszló rendőrkapitányát érintően.

Domján Sándor ezzel összefüggésben elmondta: nem indítottak büntetőeljárást ellene ebben az ügyben, s nem is hallgatta ki az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik