Belföld

Leálló Sávoly – nincs állami hitel

Az MFB nem ír alá, amíg a spanyolok nem teljesítik a feltételeket.

A gazdasági minisztérium tájékoztatása szerint kormányhatározat kötelezi a Magyar Fejlesztési Bankot a sávolyi motorpálya-beruházás szerződésének aláírására. A pénzintézetnél viszont azt mondták az MR1-Kossuth Rádió tudósítójának, hogy akkor lesz aláírás, ha a spanyol beruházó teljesíti a bank által támasztott feltételeket.

Ezeket nem részletezték, de a sajtóosztály megerősítette az Index értesülését, hogy azért csúszik a hitelszerződés aláírása, mert az érintett állami cégek elállnának az egész ügylettől. Vezetőik jelezték a kifogásaikat a kormánynál, és – az esetleges büntetőjogi következmények miatt – minden lépésüket írásos miniszteri utasításhoz kötötték.

Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke tegnap az MR1-Kossuth Rádióban jelentette be, hogy lemond a beruházás koordinálásáról. Kétséges, hogy megépül a tervezett motorpálya megközelítéséhez szükséges út. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az Index hírportálnak azt mondta, hogy a jövő héten visszavonják az útépítésre kiírt nyílt közbeszerzési pályázatot.

Ajánlott linkek:

Kiszáll a Balatonringből az MFB (FN.hu)
Nem kap állami hitelt Sávoly (Index)
Kapcsolódó hírek további hírforrásoktól (Hírstart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik