Belföld

SZDSZ: most dől el, ki hajlandó tenni a határon túliakért

Az SZDSZ szerint hasznos lenne megkeresni annak lehetőségét, miként tudná Magyarország az unióhoz újonnan csatlakozók számára a magyarországi munkavállalást liberalizálni. Erről Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője írt keddi közleményében.

Mint a szóvivő leírja, a konzervatívok a héten az Országgyűlés munkaügyi bizottságának rendkívüli ülését kezdeményezték Románia és Bulgária uniós csatlakozása miatt; Simon Gábor, a bizottság szocialista elnöke szerint azonban nincs miről tárgyalni.

„Mi, liberálisok viszont úgy gondoljuk, van miről tárgyalni, és hasznos lenne megkeresni annak lehetőségét, miként tudnánk az újonnan csatlakozók számára a magyarországi munkavállalást liberalizálni” – olvasható.

Horn Gábor szerint a pártok egymással versengve csukják be Magyarország ajtaját a határon túli munkavállalók előtt. “Most dől el, ki az, aki csak szavakban áll ki a határon túli magyarokért, és ki az, aki tenni is hajlandó értük” – írja közleményében a liberális politikus, majd hozzáteszi: az SZDSZ szerint ezért nem a szigorítás, hanem a mielőbbi, további nyitás a megoldás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik