Belföld

Magyar turistabusz súlyos balesete Kárpátalján

Egy halálos áldozata, három súlyos és kilenc könnyű sérültje van annak a magyar állampolgárokat ért közúti balesetnek, amely csütörtök koraeste történt a kárpátaljai Rahón.

Az MTI ungvári tudósítójának érdeklődésére a Rahón tartózkodó Szabó Ottó ungvári magyar főkonzul telefonon megerősítette: a baleset azért következett be, mert a nyíregyházi vízi túrázókat szállító IVECO mikrobusz áttért az út bal oldalára és összeütközött egy szembe jövő teherautóval. A kisbuszban tizennégyen utaztak, közülük négyen szenvedtek súlyos sérüléseket, s egyikük, egy férfi, csütörtök este meghalt. Kilencen könnyebben sérültek meg, egy ember sérülés nélkül megúszta a balesetet – tette hozzá.

A diplomata elmondta: a baleset után az orvosi segítség perceken belül megérkezett, s a sérülteket a rahói járási kórházba szállították. Három ember állapota továbbra is súlyos. A konzuli segítségnyújtás a helyszínen folyamatos, az ungvári főkonzulátus értesítette a hozzátartozókat. Amint a sérültek szállítható állapotba kerülnek, az ungvári magyar főkonzulátus gondoskodik hazaszállításukról – mondta Szabó Ottó ungvári magyar főkonzul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik