Belföld

Házkutatása az Intel irodájában

A japán Tisztességes Kereskedelmi Bizottság (FTC) tisztviselői csütörtökön házkutatást tartottak az Intel irodájában Tsukubában.

„A látogatás tényét megerősíthetjük, de részletekkel nem szolgálhatunk”, közölte Georgine Lin, az Intel tajpeji szóvivője.

Az FTC egy olyan állami testület, amelynek feladata többek között a „monopólium-ellenes törvény” betartatása, amelynek el kell hárítania az akadályokat a szabad és tisztességes verseny elől a japán piacon.

A tsukubai irodában, amely 60 km-re van Tokiótól, 300 ember dolgozik, akik minőségbiztosítással, az informatikai és elektronikus üzleti tevékenységgel foglalkoznak. Az Intel Japan tokiói központjában további 30 ember intézi az értékesítési és marketing, humán erőforrás, pénzügyi és jogi ügyeket.
Az Intel a második amerikai cég, ahol a japán versenyhatóságok az elmúlt hónapokban házkutatást tartottak. Februárban az FTC a Microsoft irodájában keresett bizonyítékokat a szoftveróriás PC gyártókkal kötött licencszerződéseiben elrejtett korlátozó záradékokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik