Belföld

100 pont feletti növekedés nyitásokor a BÉT-en

Mérsékelt emelkedésre látnak esélyt a budapesti részvénypiacon tőzsdei szakértők. A BUX szerda reggel 106,7 pontos növekedéssel 9649,2 ponton nyitott.

Nagy Péter, a CA-IB szakértője szerint pluszban nyithat a BÉT a külföldi piacok keddi emelkedése nyomán, a folytatásban pedig az előző naphoz hasonló óvatos optimizmusra számít. Hozzátette: az orosz piac is megnyugodni látszik, de amennyiben újabb szélsőséges ármozgásra kerülne sor, az valószínűleg a magyar tőzsdére is hatással lenne.

Herkules Zoltán, a Postabank üzletkötője szerint az elmúlt napok visszaesése után a blue chip részvények piacán ismét elindulhatnak a vásárlások. Jelentős ármozgásokat azonban nem vár, az árfolyamok mérsékelt erősödését valószínűsíti. A BUX kedden 11,44 pontos emelkedéssel, 9.542,49 ponton zárt, a hétfői záró értékhez képest ez 0,12 százalékos erősödés.

Erős nyitás várható Európában


Londoni értékforgalmazók szerint az európai részvénypiacok szerdán meredek emelkedéssel nyitnak, miután a Fed keddi döntése, hogy változatlanul 1,00 százalékon, 45 évi mélyponton hagyja az irányadó napikamatát, már a Wall Streetet is föllendítette.


Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 20-23 pontos nyereséggel, a frankfurti értéktőzsde irányadó mutatója, a DAX-30 15-35 pontos nyeerséggel indulhat.


Szerda reggel a vezető New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései lefelé mutattak: a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé (DJIA) 11 pontot vesztett, a Nasdaq piac összetett mutatójáé 2,50 ponttal süllyedt.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik