Belföld

Keller László feljelent a Postabank ügyben

Ismeretlen tettesek ellen büntetőfeljelentéseket tesz Keller László közpénzügyi államtitkár a Postabank követeléseinek kezelésével foglalkozó PB Workout Kft. korábbi tevékenysége miatt.

A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára – megerősítve az Index információit – az MTI-nek csütörtökön elmondta: az előző kormány határozatban utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal az említett cég tevékenységének átvizsgálására.

Keller László elmondta: a hivatal jelentés-tervezete – amely súlyos megállapításokat tett – el is készült, a végleges formába öntés előtt azonban a kormány megszüntette a vizsgálatról korábban hozott határozatát.

Az államtitkár szerint a PB Workout Kft. bűnös módon kezelte a Postabank követeléseit, és elsősorban ez indokolja a rendőrségi vizsgálatot. Mint mondta, bűnpártolás miatt ismeretlen tettesek ellen kezdeményezi a nyomozást azok esetében is, akik olvasták az említett jelentés-tervezetet, mégsem tettek semmit a visszaélések megszüntetéséért és az esetleges büntetőjogi felelősség megállapításáért. Jogászok vizsgálják azt, hogy milyen jogcímen merülhet fel bűncselekmény gyanúja.
[Népszabadság]


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik