Belföld

Kilenc ország alternatív Bajnokok Ligáját tervez

Dél-Kelet-Európa országai alternatívát szeretnének kínálni a Bajnokok Ligájának: kilenc államra kiterjedő labdarúgó-bajnokság vízióját vázolták fel az elmúlt napokban. A megbeszélésekre Bukarestben került sor, ahol a Dinamo Bukarest látta vendégül a többi balkáni állam futballcsapatait.

A bukaresti Dinamo, Rapid és Steaua mellett a görög Olimpiakosz Pireusz és a PAOK Szaloniki is részese a kezdeményezésnek, amely regionális labdarúgó bajnokságot hívna életre. A tervek szerint már jövőre megkezdené az érintett 16 klub a bajnokságot. Az említett öt csapaton kívül a török Galatasaray és a Besiktas is érdeklődik az elképzelés iránt – mondta Mihai Stoica, a Steaua Bukarest menedzsere. Így a szurkolóknak is igencsak jó meccseket kínálnának a szervezők, hiszen európai kupagyőztes csapatok is lennének az új ligában.

A további kilenc klub között, amelyek részt vennének a „Keleti Ligában”, megtalálható a szerb Crvena Zvezda és a Partizan Belgrád, a bolgár CSZKA Szófia és a Levszki Szófia, továbbá a ciprusi Apoel Nicosia, a szlovén Maribor, a horvát Hajduk Split, valamint az ukrán Sahtyor Donyeck és Dinamo Kijev.

Az új liga létrehozását még jóvá kell hagynia a nemzetközi és az európai labdarúgó szövetségeknek, a FIFA-nak és az UEFA-nak is – jegyzik meg a hírügynökségek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik