Belföld

A BKV felújíttatja a Nagy Lajos király úti villamospályát

A Budapesti Közlekedési Rt. nyílt közbeszerzési eljárást hirdetett meg a Budapest XIV. kerület, Nagy Lajos király úti villamospálya vágányainak felújítására a Fogarasi út-Füredi utca közötti szakaszon - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A teljes munkálatokat a kivitelezőnek május 11. és június 15-e között kell elvégeznie. Ezen belül a vágányfelújítási munkákat vágányzárban, az előkészítő és utómunkákat éjszakai üzemszünetben kell elvégezni, legkésőbb május 30-ig.

Az átépítés során felújítják az 1,36 kilométer hosszú pályán a síneket, a vasbeton keresztaljakat, a zúzottkő ágyazatot, az útátjárókat és megállókat, azok újraaszfaltozásával együtt. Kicserélik a kapcsolódó felsővezetéket, a peronberendezést, közműveket és az optikai kábelalépítményt. A cseréhez szükséges összes anyagot a nyertes ajánlattevőnek kell biztosítania.

A pályázónak az elmúlt három évre vonatkozóan legalább 2 kilométer vasúti pálya felújítási referenciával kell rendelkeznie, emellett nettó éves árbevételének meg kell haladnia a 200 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik