Belföld

Veszprém megye: 7,5 százalékkal több adó- és járulékbefizetés

Veszprém megyében az adózók tavaly valamivel több mint 112 milliárd forint adót és járulékot fizettek be, ami 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit.

Umenhoffer Ferenc, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a megyei igazgatója szerdán Veszprémben sajtótájékoztatón elmondta: személyi jövedelemadóként 30 milliárd forint folyt be, 9,5 százalékkal több az előző évinél; az általános forgalmi adó összege 20,2 milliárd volt, 2 százalékkal haladta meg a korábbi évit; a társasági adó 9 milliárdot tett ki, 3 százalékkal kevesebbet, mint 2001-ben. A társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás együttes összege 53,2 milliárd forint volt, ami 5,3 milliárddal több az előző évinél.

Az igazgató tájékoztatása szerint Veszprém megyében tavaly 44 873 adózót tartottak nyilván. A múlt évben beérkezett adóbevallások száma közel 230 ezer volt, ez 14 ezerrel több az előző évinél.

Az igazgató megjegyezte: a társasági adó bevallásának 34 százaléka, az általános forgalmi adónak pedig a 28 százaléka már az interneten érkezett. A megyei igazgatóság tavaly 7700 adó- és célellenőrzést végzett, ezek nyomán megállapított még mintegy 2,4 milliárd forint adóhiányt, továbbá kiszabott 2 milliárd forint bírságot és késedelmi pótlékot. A megyében az adóhátralék teljes összege 12 milliárd forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik