Belföld

Októberben 2,8 százalékkal csökkent az ipari termelés

24.hu
24.hu

2002. 12. 05. 10:30

Az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított index alapján októberben az előző hónaphoz képest 2,8 százalékkal csökkent , a tavaly októberihez viszonyítva pedig - munkanaptényezővel korrigálva - 0,6 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön az előzetes adatok alapján. Kiigazítatlan adatok szerint a termelés a 2001 októberi szinttől 1,5 százalékkal maradt el, az év első tíz hónapjában 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

Az idén szeptemberben a termelés a kiigazított index szerint egy hónap alatt 3,3, egy év alatt 8,1 százalékkal nőtt, korrekciók nélkül az éves növekedés 11 százalék volt. Tavaly októberben az ipar termelése a kiigazított adatok alapján 2,1 százalékkal haladta meg a 2000 októberit.

A gazdaságkutatókat és elemzőket nem lepte meg az ipari termelés októberi kedvezőtlen adata és figyelmeztettek, hogy a hátralévő hónapokban is a termelés hektikus, az év egészében legfeljebb 2-3 százalék közötti növekedésére kell számítani.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.