Belföld

Nem volt ötös, volt hatos

Újabb egy hétig folytatódhat a lottóőrület Magyarországon, bár a játékosok már kezdenek kifulladni. A múlt szombati sorsolás után sem találtak olyan szelvényt, amelyen mind az öt kihúzott nyerőszámot beikszelték volna. A jövő héten így már kétmilliárd 340 millió forintot ér a főnyeremény. Mint Somorai Lászlótól, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatójától a Népszabadság megtudta: a múlt héten 14,3 millió alapjátékot regisztráltak, ami valamivel kevesebb a két héttel ezelőtt mértnél. A társaság mindazonáltal 16 millió forinttal 3,18 milliárd forintra tudta növelni heti árbevételét. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy a hatos lottón minden idők második legnagyobb nyereménye, 513 millió 196 ezer forint várt a fogadókra. Az ötössel ellentétben viszont e hét végén egy szerencsés játékos elvitte a hatos főnyereményét.

Az ötösön elvileg még több mint fél évig lehet próbálkozni a nyerő számkombináció eltalálásával, a nyereményalap ugyanis kerek egy éven át halmozódhat. Ezt követően az összegyűlt pénzt 80-10-10 arányban felosztják a négyesek, a hármasok és a kettesek között.

Addig is hízik a kasszája a Szerencsejáték Rt.-nek, amely úgy döntött, hogy a kormány helyett kifizeti a Kossuth téri ideiglenes műjégpálya üzemeltetési költségét, 50 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik