Belföld

Növelheti részesedését a Springer a Pro7Sat1 Media csoportban

Az Axel Springer Verlag és a KirchMedia tárgyalásokat folytat annak a 767 millió eurós tartozásnak a rendezéséről, amely kulcsszerepet játszott a KirchMedia elleni csődeljárás megindításában. A Springer valószínűleg kevesebb készpénzt, mintegy 30-65 millió eurót kap törlesztésként, de nagyobb tulajdonrészt szerezhet a ProSiebenSat.1 Media csoportban.

A tárgyalások tényét mindkét cég megerősítette a Reuters hírügynökségnek, de részletekbe nem bocsátkoztak. Egy bírósági döntés értelmében a cégeknek december 17-ig van lehetőségük peren kívüli megállapodásra. A Springer januárban hívott le egy opciót, mely a ProSieben egy pakettjének a visszavásárlására kényszerítette a Kirchet, és ez a német vállalatok történetének egyik legnagyobb csődjébe taszította a
KirchMedia birodalmat. Az opció értelmében a Kirchnek 767 millió eurót kellett volna fizetnie a Springer 11,5 százalékos ProSieben pakettjéért. A Kirch bírósághoz fordult, mivel vitatta az opció lehívásának jogszerűségét és peren kívül megállapodásra tett javaslatot nem sokkal az ítélet kihirdetése előtt. A javaslat minden bizonnyal a Springer eredeti követelésénél lényegesen alacsonyabb összegről szól, viszont visszakerülne a Springer tulajdonába a 11,5 százalékos ProSieben-pakett. A befolyó összegből a Springer akár kísérletet is tehet részesedésének a 28 százalékos stratégiai küszöb fölé történő emelésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik