Belföld

A tippturizmus lehet a Szerencsejáték Rt. konkurenciája

24.hu
24.hu

2002. 11. 08. 08:36

Hetente összesen valószínűleg száz-százötvenmillió forinttal játszanak azok a magyarok, akik a környező országokba járnak fogadni – nyilatkozta a Népszabadságnak egy neve elhallgatását kérő "tippturista". A rendszeresen Szlovákiában és Ausztriában fogadó hazánkfiát elmondása szerint az itthoninál jóval nagyobb nyeremények ígérete és a vonzóbb fogadási feltételek – a bőségesebb választék, a kedvezőbb kombinációs lehetőségek – csábítják a környező országok fogadóirodáiba.

Amint azt a lap pozsonyi tudósítója megtudta – az elmúlt hónapokban a három legnagyobb szlovákiai magántársaság, a Niké, a Formula és a Terno legtöbb új fogadóirodáját a magyar határhoz közeli településeken nyitotta meg. A bánrévei határállomáshoz közeli, alig ötszáz lelket számláló Abafalván például már két sportfogadási iroda is nyereségesen működik. Az ügyfelek többsége a közeli Ózdról, Putnokról, Kazincbarcikáról és Miskolcról jár át.

A tippturistáknak köszönhetően nagy a forgalom a hat rév-komáromi irodában is. Goda Szilvia, a Niké fogadóhelyiségeinek vezetője szerint minden harmadik ügyfelük magyarországi. Hasonló az arány a Balassagyarmathoz közeli Ipolyságon és az Esztergommal szemben lévő Párkányban is.
[Népszabadság]

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.