Belföld

Szabad Gyártási Kapacitás a DunaSol Kft-nél

A Záhonyi Iparterület fejlesztését kezdte el a DunaSol Kft. A középtávú tervek között többek között szerepel a csomagoló üzem szabad kapacitásának az értékesítése is...

A Záhonyi Iparterület közép-, és hosszú távú fejlesztését kezdte el a DunaSol Kft. A feljesztést a földrajzilag igen kedvező elhelyezkedés indokolja, ugyanis az EU integráció következtében az Uniós határok -illetve az Ukrajnába tartó autópálya is- Záhonynál fognak húzódni. A fejlesztési tervek között (a már meglévő széles-keskeny iparvágányok miatt)többek között áru átrakó, Vámraktározás, raktározás, hűtőházak kialakítása is szerepel, amit az export-import vállalatok tudnak igénybe venni szolgáltatásként.
A középtávú tervek között többek között szerepel a csomagoló üzem szabad kapacitásának az értékesítése is.
Jelenleg a záhonyi csomagoló üzem a 150 000 tonnás éves kapacitás 45-50%-os kihasználtságával működik. A csomagoló kapacitás akár évi 800 000 tonnára is növelhető, aminek az elérését a vállalat 2004-es év végére tervezi. Maga a gyártó rendszer teljesen zárt, számítógépvezérelt, így különösen alkalmas pl. különböző élelmiszerek csomagolására. Főként szárazáru (só, cukor, bab, lencse, szárított zöldségek, poritott-, por alapú termékek, stb) keverésére, gyártására, csomagolására.
A helyi olcsó és szakképzett munkaerő lehetővé teszi különböző manuális műveletek igen gazdaságos elvégzését is. (jelenleg kézi babérlevél válogatás is működik)
A bércsomagolásból származó plusz bevételt a DunaSol a lakossági só termékek fejlesztésére, élelmiszerkutatásra kívánja a későbbiekben felhasználni.
Ez év szeptemberétől ezen fejlesztések keretében a só termékek csomagolása mellett műtrágya termékek átrakása és 50 kg-os zsákokba csomagolása kezdődik ~50 000 tonna/év mennyiségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik