Belföld

A Scala töretlen teljesítménnyel 1,3 millió USD adózott eredményt ért el 2002. második negyedévében

A Scala a kedvezőtlen piaci feltételek ellenére is jelentős teljesítményt ért el, továbbá lényegesen nőtt a cég pénzeszköz-állománya is.

A Scala Business Solutions a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére is jól teljesített, amit a vállalat 2002. június 30-án lezárt negyedévének ma közzétett pénzügyi mutatói igazolnak.
– 2,8 millió USD üzemi eredmény (EBITDA)
– 1,3 millió USD adózott eredmény
– 20,1 millió USD pénzeszköz-egyenleg

A Scala Business Solutions teljes árbevétele 2002. második negyedévében 17,7 millió USD volt, a 2001. év azonos időszakában elért 17,4 millió USD-vel szemben. A licencdíjból és terméktámogatásból származó árbevétel együttesen 13 millió USD-t ért el, s ez megegyezik az előző évivel. A licencárbevétel idén 5,3 millió USD volt a tavalyi év azonos időszakában elért 6,9 millió USD-vel szemben, ami ebben a negyedévben az új licencek iránti kereslet csökkenését jelzi, továbbá nem jött létre néhány kulcsfontosságú szerződés az említett időszakban. Ezzel ellentétben a terméktámogatás iránt megmutatkozott jelentős kereslet 27%-kal növelte a második negyedévben a terméktámogatásból származó árbevételt, amely 7,7 millió USD-t tett ki a tavalyi év azonos időszakában elért 6 millió USD-hez képest.

A vállalat kemény piaci feltételek mellett elért kiváló eredményét az is alátámasztja, hogy a pénzeszközök állománya jelentős mértékben, 20,1 millió USD-re nőtt az előző negyedév végi 18,2 millió USD-ről, ami 159%-os növekedést jelent a 2001. év azonos időszakában elért 7,8 millió USD-hez képest. A vevőkövetelések átlagos lejárata (DSO=Day Sales Outstanding) 2002. második negyedévében 21%-kal, 63 napról 50 napra csökkent az előző év azonos negyedévéhez képest. Lásd a csatolt dokumentumot.

“Ebben az időszakban is elértük az üzleti stratégiánk megvalósításához szükséges adózott eredményt és üzemi eredményt, továbbá növelni tudtuk terméktámogatási és konzultációs árbevételünket, valamint vevőköveteléseink átlagos lejárati ideje is tovább csökkent” – mondta Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. “A negyedévi összehasonlításban csökkenést mutató licenc árbevétel a kedvezőtlen piaci feltételeket tükrözi, valamint azt, hogy számos ügyfelünk későbbre halasztotta beruházási döntését.”

Burdett úgy véli, 2002. első hat hónapjában a vállalat teljesítménye és általános eredményei a januárban közzétett tervek szerint alakultak, amelyek 2002-re jelentős üzleti árbevétel elérését és a növekedés biztosítását, valamint a nettó jövedelmezőség megtartását tartalmazták minden negyedévre. “Ezeket a célokat egyértelműen teljesítjük” – mondta. “Ebben az évben eddig mindkét negyedévben nyereségesek voltunk, s ezzel együtt vállalatunk már másfél éve működik nyereségesen.”

Továbbra is biztató kilátások

Burdett a vállalat kilátásait tekintve továbbra is bizakodó. “Úgy véljük, előrelátható időn belül nem fognak javulni a piaci feltételek” – mondta. “Várakozásaink szerint a licenc árbevétel továbbra is gyenge marad 2001-hez képest, azonban a terméktámogatási árbevétel jelentős növekedésére számítunk. A második negyedév kiváló pénzügyi teljesítménye az elmúlt két év szigorú költséggazdálkodásának köszönhető, amelynek keretében tervezett költségtételek elmaradtak annak érdekében, hogy az elvárt éves üzemi eredményt teljesíteni tudjuk.

2002. második negyedévének fontosabb üzleti eredményei

Májusban piacra került a következő generációs kollaboratív ERP platform, az iScala 2.1: Az iScala 2.1 az egyetlen ma kapható, valódi kollaborativitást biztosító, célirányosan kifejlesztett ERP rendszer. A második negyedév végére a Scala 24 ügyfele már élesben használta, vagy éppen implementálta a rendszert.

A Partec Cargotec iScala 2.1-et használ: A logisztikai eljárások számára kialakított integrált rendszer használatával lerövidültek és megbízhatóvá váltak a szállítási határidők a kereskedelmi vállalatoknál és a forgalmazóknál egész Európában; ezen cégek már online tudják ellenőrizni az áruk elérhetőségét, megrendelni a kívánt termékeket, illetve ellenőrizni a hitelkeretüket.

Az Osram kiterjeszti a Scala 5.1 használatát Kelet-Európában: A Siemens a szlovákiai leányvállalatánál is bevezette a Scala hagyományos ERP szoftverét, így a cégcsoporton belül már a 12. ország használja a Scala rendszerét, ezáltal csökkentve a költségeket, biztosítva a határidők teljesítését, és hatékonyabbá téve az üzletvitelt. A Scala szoftverét Csehországban, Lengyelországban, Finnországban, Törökországban, Dubaiban, Kínában, Hong Kongban, Indonéziában, Szingapúrban, Ausztráliában és Malajziában is használják az Osram vállalatok.

Új Scala partnerek Kuvaitban és Svédországban: A szerződésekkel a Scala tovább erősítette a jelenleg 110 partnerből álló hálózatát, amely így biztosítja, hogy a vállalat szolgáltatásai a Közel-Keleten és Észak-Európában is elérhetők legyenek az ügyfelek számára.

A LEK Polska a Scala 5.1-et vezeti be Lengyelországban: Kelet-Európa vezető gyógyszergyártó vállalata a Scala hagyományos ERP rendszerét választotta, amely döntés alapjául a Scala gyógyszergyártó vállalatoknál világszerte szerzett nagy tapasztalata szolgált.

A Georg Fischer már a 16. leányvállalatánál vezeti be a Scalát: A Georg Fischer Piping Systems tovább folytatja a vállalatcsoport Scala és SAP rendszereinek integrálását, amelynek célja egy egyetlen, tökéletesen összehangolt rendszer kialakítása a teljes holdingon belül.

Windows XP-re tervezve tanúsítvány: Az iScala 2.1 megkapta a Microsoft-tól a tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a szoftvert úgy tervezték és tesztelték, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a Microsoft Windows XP operációs rendszert futtató vállalatok számára. A Scala legújabb üzleti rendszere új globális szabványt állít fel a teljesítményt és a megbízhatóságot tekintve a Microsoft legújabb operációs rendszerén.

A Scala ECE Hungary Kft. 2002. második negyedévi eredményei

A Scala Business Solutions magyar leányvállalata, a Scala ECE Hungary Kft. a nemzetközi vállalatcsoporthoz hasonlóan jó eredményekről számolhat be 2002. második negyedévében.
A Scala ECE Hungary teljes árbevétele 2002. második negyedévében 19%-kal haladta meg a 2001. második negyedévi árbevételt. Ez elsősorban a dinamikusan növekvő konzultációs-árbevételnek köszönhető. Jelentős továbbá a licenc árbevétel növekedése is.

Előretekintő nyilatkozatok

A vezetőség úgy véli, hogy a jelen sajtóközleményben megfogalmazott állítások némelyike előretekintő nyilatkozatnak tekinthető a Scala Business Solutions NV pénzügyi helyzetére és tevékenységének eredményeire vonatkozóan. Ezen előretekintő nyilatkozatok a jelenleg rendelkezésre álló versenyhelyzeti, pénzügyi és gazdasági adatokon alapulnak, továbbá a vezetőség megítélésén a jövőbeli eseményeket és a nyilatkozattétel idején ismert üzleti teljesítményt illetően. A tényleges eredmények az előretekintő nyilatkozatokban megfogalmazottaktól eltérhetnek. Az eltérések oka lehet – a teljesség igénye nélkül – az ügyviteli és e-business termékek keresletének változása, a piaci verseny nyomása, a vállalat főbb üzleti partnereinek pénzügyi helyzetében bekövetkező változások, valamint a vállalat jövőbeni képessége termékei és szolgáltatásai továbbfejlesztésére az újonnan felmerülő üzleti igények és technológiai trendek kielégítésében.

A Scala Business Solutions-ről

A Scala Business Solutions kollaboratív ERP szoftvereket fejleszt – amelyek integrálják az Internet technológiát és a tradicionális ERP funkcionalitást -, hogy általuk egyszerűbbé váljék a globális üzleti működés. A Scala segítségével a globálisan működő vállalatok teljesen integrálni tudják valamennyi ERP rendszerüket a világ minden részén leányvállalataik, üzleti részlegeik, illetve a cég központja között, sőt, partnereiket és szállítóikat is bevonhatják. A Scala kollaboratív ERP szoftverei lehetővé teszik a globálisan működő vállalatoknak, hogy megfelelhessenek a magasabb szintű elektronikus üzleti tevékenység követelményeinek, valamint hogy egy szabványos ERP rendszert használjanak hagyományos üzleti tevékenységeik irányítására. Ezáltal mérhető haszonhoz juthatnak az elektronikus kereskedés segítségével, egyedi kereskedési hely vagy globális portál kiépítésével, illetve a beszállítási lánc optimalizálásával.

Európában, Észak-Amerikában és a Távol-Keleten, partneri és kereskedői hálózata segítségével a Scala több mint 30 nyelven a világ több mint 140 országában értékesít szoftvereket és nyújt szolgáltatásokat.

A Scalát jegyzik az amszterdami Euronext tőzsdén (jele: SCALA). 2001. évi árbevétele 70,6 millió amerikai dollár volt.

Tekintse meg a Scala webhelyét a www.scala.net címen, ha sajtóközleményekre, befektetői információkra, céges vagy termékinformációra kíváncsi.

2002 Scala Business Solutions, NV. Minden jog fenntartva. A Scala bejegyzett védjegy. Az egyéb márkanevek vagy bejegyzett védjegyek azok tulajdonosainak tulajdonát képezik.

Norman Lindsay
Pénzügyi igazgató
Scala Business Solutions
Amsterdam
Telefon: +31 20 427 4361
Telefon az UK-ban: +44 1428 609 797
Email: norman.lindsay@scala.net

Neville Hobson
Kommunikációs igazgató, vezérigazgató-helyettes
Scala Business Solutions
Amsterdam
Telefon: +31 20 427 4361
Mobil: +31 655 763 924
Email: neville.hobson@scala.net

Ajánlott videó

Olvasói sztorik