Belföld

Megalakult a Retail Academy Magyarországon

A kiskereskedelem menedzselését teljes körűen átfogó tíz hónapos oktatási program indul a nemrégiben Budapesten alakult Retail Academy nevet viselő szolgáltató-tanácsadó cég szervezésében. A havi három napos elfoglaltságot igénylő kurzus a boltláncok felső- és középvezetői számára nyújt magas szintű elméleti és gyakorlati ismereteket, tájékoztat Paul Barrett igazgató, aki korábban a világ vezető piackutató intézetének közép-kelet-európai kutatási igazgatója volt.

Az intézmény a GfK Hungária Piackutató Intézet XIII. kerületi épületében működik, a GfK szakembereinek és piacelemzéseinek támogatásával.

A belga, cseh és angol szakemberek irányításával a Retail Academy 1998-tól Csehországban is eredményesen tevékenykedik, a sikeres holland modellből kiindulva immár több száz szakember részesült a speciális, gyakorlat-központú képzésben. E kedvező tapasztalatok birtokában szervezi az akadémia magyarországi képzési programjait, konferenciáit és egy-két napos szemináriumait, ugyanakkor tanácsadással és információk közvetítésével is foglalkozik. Az előadók a hazai nagy gyártó, kereskedelmi és szolgáltató cégek sikeres vezetői, illetve a szakma tekintélyes képviselői közül kerülnek ki.

A Retail Academy első egynapos szemináriumát a bolti veszteségek megelőzéséről tartja. Paul Barrett szerint a vevők és alkalmazottak lopása szerte a világon nem csak az élelmiszer boltokban, hanem más profilú üzletekben is egyre nagyobb gondokat okoz.

A Retail Academy jelenleg az érintett cégekkel történő kapcsolatfelvételen és az intézmények igényeinek felmérésén munkálkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik