Belföld

Japán-Belgium: 2-2

Óriási iramú második félidővel 2-2-es döntetlent hozott a japán-belga párharc. Wilmots órási gólt ollózott az 55 percben, rá három percre a japánok Suzuki révén egyenlítettek. Inamoto szerezte meg a japánok második, vezető gólját, majd Van der Heyden beállította a végeredményt.

Japán-Belgium: 2-2 1A Vörös Ördögök furcsa színű mezben kezdték meg a mérkőzést, a japánok kedvenc, tépett-festett hajviseletükkel tűntek ki – már ami a külcsínyt illeti.

A meccs első félidejét erőteljes iram jellemezte, némi belga fölénnyel, gólt azonban nem szerzett egyik csapat sem. Az öregnek mondható belga csapat masszívan és lomhán védekezett, a japánok keményen, gyorsan és meglepően harcosan támadtak.

A második félidőre ugyancsak a harci szellem volt jellemző, a különbség négy gól, kettő belga, kettő pedig japán részről.

Kemény és gólnélküli volt az első félidő

Japán-Belgium: 2-2 27. perc: Nakatával szemben szabálytalankodnak, a szabadrúgásból történő beadást könnyen fogja a belgák kapusa, De Vlieger.

Hatalmas a lendület a mérközés első 15 percében, épkézláb helyzet azonban egyelőre nem alakult ki.

21. perc: Van der Heyden kap sárgalapot, amiért csúnyán buktatta a japán hátvédet.

23. perc: Gert Verheyen a meccs eddigi legnagyobb helyzetét produkálja (Flash visszajátszás), a jobb szélről érkező beadást az ötösről fejeli, a labda nem sokkal kapu mellett ér földet. Ezt japán ellentámadás követi, az igazi ziccer azonban a kapuralövés előtt meghíusul. (Flash visszajátszás)

29. perc: a második nagy belga lehetőség: az örökmozgónak tűnő Verheyenről indul a támadás, a labdát végül ugyancsak ő fejeli a kapura. A japánok hálóvédője, Narazaki röviden hárít, a kipattanóval már nem tudnak mit kezdeni a többiek.

31. perc: Toda talpalja Verheyent, meg is kapja a maga sárgáját.

36. perc: a belga Goor és a japánok vezéregyénisége, Hidetosi Nakata egy-egy lövése dördül, a labda azonban – sorrendben – mellé és fölé megy, marad a 0-0. (Flash visszajátszás)

Sok a szabálytalanság a meccsen, a japánok kemény iramot és kemény játékot diktálnak.

Parádés második 45 perc

Japán-Belgium: 2-2 348. perc: a szögletből érkező labdát Wilmots teszi rá, a kapu fölé, a belgák újabb helyzete sem hoz gólt.

55. perc: Inamoto is beszed egy sárgát, a belga Verheyent buktatta a pálya felénél.

56. perc: kisebb kavarodás után Wilmots óriási, sőt zseniális gólt ollózott, 1-0 a belgáknak! (Flash visszajátszás)

De nem is: az ötvenkilencedik percben egy hatalmas indítást követően Suzuki szemfüles módon a hálóba passzolja a labdát. 1-1!

63. perc: japán szabadrúgás, a 16-os bal oldaláról, éles szögből, melyet hárít a belga De Vlieger. Óriási az iram, hatalmas az izgalom!

68. perc: Inamoto, az Arsenal sztárja belga védelmi hibából szerez előnyt, és egy szép csel után, ügyes mozgással megszerzi a japánok vezető gólját. (Flash visszajátszás)

72. perc: Furcsa szerelésben – egy Zorro-álarcban – lép pályára Mijamoto.

74. perc: Van der Heyden kilépett a japán védők közül és átemelte a japán hálóőrön a labdát, 2-2! (Flash visszajátszás)

80. perc: Janagisava bődületes lövése a belga kapu felett suhan el.

83. perc: Van Meir besárgul, amiért az induló embert buktatja.

84. perc: belga szabadrúgás, a megfejelt labdát Wilmots teszi – ugyancsak fejjel – a kapura. A japán kapus azonban a helyén, így nem sikerül megszerezni a vezető gólt.

86. perc: Inamoto szerez gólt, a bíró azonban nem adja meg, már korában a sípjába fújt. A bírói ítélet valóban jogos, Inamoto rátartott az egyik belga védő lábára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik