Belföld

Portocom MultiMagic 15″

A Portocom MultiMagic 15" elegáns és könnyen kezelhető. Újdonsága a gép elején elhelyezett öt, azonnali parancsot végrehajtó, ún. short-cut billentyű. Az alapgép memóriakapacitása 128 MB - persze bővíthető. A képernyő a 13.3"TFT helyett 15.0"TFT: nagy és a kép kiváló.

Portocom MultiMagic 15″ 1 Valóságos időutazásban lehet annak része, aki veszi a fáradtságot és átböngészi az öt évvel ezelőtti hordozható számítógépek fotóit és teljesítményeit. Az elmúlt időszakban ugyanis a notebook-ok teljesítménye és memóriája jelentősen megnőtt, a TFT kijelzők mérete a 10″ méretről 15″ nagyságúra növekedett, külalakjuk pedig az “egyre nagyobb tudást az egyre vékonyabb, és könnyebb gépekbe” elvet követi.

A Portocom Rt. által gyártott és forgalmazott legújabb notebook is ezt a tendenciát követi. A MultiMagic 15″ névre elkeresztelt felsőkategóriás csúcsgép jól ötvözi a stílusos designt a könnyű kezelhetőséggel. Újdonságot jelentenek a gép elején elhelyezett öt, azonnali parancsot végrehajtó un. Short-Cut billentyűk. Azonnali kapcsolatot biztosítanak a levelező rendszerhez, az internetnez, és két szabadon választott, a gépen futó alkalmazáshoz, valamint egy billentyűvel közvetlenül lehet a hangerőt szabályozni.

A gép szíve a Pentium III-as mikroprocesszor valamint a VIA PN133 típusú kontroller chip készlet. A processzor bővítése 1 GHz-ig lehetséges. Memóriakapacitása szintén bővíthető, alapkiépítésben 128 MB. A floppy-meghajtón kívül az alapgép tartalmaz vagy egy CD-meghajtót, vagy egy CD író-újraírót, amely kívánság szerint DVD-re cserélhető. Winchesterének kapacitása 30 GB-ig bővíthető. A legjobb képminőség elérése érdekében három képernyőméret közül választhatunk.

A manapság már általánosan elfogadott 13.3″ TFT kijelző helyett ebben a típusban egy 15.0″ TFT kijelző található, melynek 1400×1050 képpontos felbontása gondoskodik a jelenleg elérhető legjobb képminőségről. A MultiMagic 15″ méretei 315 x 277 mm, a gép teljes vastagsága nem haladja meg a 35 mm-t. Ez különlegesen vékony méret a minden meghajtót az alapgépben tartalmazó notebook típusok között.

A MultiMagic 15″ notebook-ot a legmodernebb technikai eszközök csatlakoztatására is felkészítették. Összeköthetjük hagyományos, vagy plazma televízióval, videoprojektorral, videokamerával, digitális fényképezőgéppel, mikrofonnal, fejhallgatóval és LCD képernyővel. A gépben beépített sztereo mikrofon, és 2 hangszóró is található.

A notebook-oknál a hordozhatóság elsődleges szempont, sokszor előfordul, hogy olyankor használjuk, amikor nincs 220 Volt a közelben. Így vásárláskor az akkumulátor teljesítménye fontos szempont, ám azt tudni kell, hogy minél nagyobb egy notebook teljesítménye, annál kisebb az akkumulátor kapacitása. A Portocom MultiMagic 15″ Li-Ion akkumulátora legalább 2,5 óra elektromos csatlakozás nélküli üzemidőt tesz lehetővé.

A Portocom az ingyenes szaktanácsadás mellett négy hetes kipróbálási időt teljes pénz visszatérítési garanciával is biztosít a notebook-hoz.

Műszaki paraméterek:

Processzor: Intel Pentium III vagy Intel Celeron, 66/100/133 MHz-es FSB, VIA lapkakészlet.

Memória: 3,3 V tápfeszültségű SDRAM, bővíthető 384 MB-ig, 64/128/256 MB-os, 144 pines, SODIMM modulokkal, az alaplapon 128 MB.

BIOS: Phoenix flash ROM BIOS.

Kijelző: S3 Twister vezérlő, 14,1/15,0 XGA (1024 × 768)/SXGA+ (1400 × 1050) TFT LCD, 4 × AGP, SMA architektúra 32 MB-ig beállítható.

Adattárolók: 3,5″-os hajlékonylemez-meghajtó, cserélhető 2,5″-os merevlemez-meghajtó (12,7 vagy 17 mm magas), DVD-ROM, (24 × sebességű) CD-ROM vagy CD-RW meghajtó, EIDE, önálló CD-vezérlő gombok.

Audió rendszer: Crystal Sound vezérlő, Sound-Blaster Pro kompatíbilis, beépített mikrofon, 2 db beépített hangszóró, 16 bites sztereó hangrendszer.

PC kártya foglalatok: O2 micro CardBus vezérlő, két type II vagy egy type III PC kártya számára.

Illesztők: Beépített érintőpad (PS/2), két USB port, IEEE 1394 aljzat, ECP párhuzamos port, monitor (CRT) kimenet, PS/2-es port, line-in aljzat,fejhallgató aljzat, mikrofon/S/PDIF aljzat, telefon aljzat, Ethernet aljzat.

Kommunikáció: Beépített modem és Ethernet adapter.

Energiagazdálkodás: APM v1.2, ACPI v1.0.

Energiaforrás: 90-264 V, 47-63 Hz, 19 V tápegység, intelligens Li-ion akkumulátor, 3 óra 8 perc üzemidő 1 GHz-es PIII CPU-val (ZD BatteryMark).

Méretek és tömeg: 322 × 277 × elöl: 38,0, hátul 44,0 mm, 3,27 kg (14 hüvelykes LCD-vel).

Billentyűzet: A4 méretű Windows billentyűzet beillesztett numerikus billentyűkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik