Belföld

Ki volt Nostradamus?

Ki volt Nostradamus? 1Michel de Nostradame (latin nevén Nostradamus) 1503. december 14-én született St. Remy de Provence községben, egyszerű származású zsidó családban. Fiatal korában nagyapja tanította latinra, görögre, héberre, matematikára és asztrológiára, később Avignonban és Montpellier városában folytatott orvosi tanulmányokat.

A diploma megszerzése után Toulouse környékén praktizált, majd 1534-ben elvette első feleségét. Barátja, a filozófus Julius-Cesar Scaliger hívására ezután Agenbe költözött, ahol felesége és két gyermeke belehalt a pestibe.

Legendássá vált művei megírását 1554-ben Marseille városában kezdte el. Ebben az időszakban születtek Franciaországban és egész Európában nagy visszhangot kiváltó próféciái és jövendölései. Az akkori francia királynő, Medici Katalin figyelmét is felkeltették a jóslatok, ezért többször találkozott Nostradamusszal.

Nagyobb népszerűségre azután tett szert, hogy II.Henrik francia király halálára vonatkozó jóslata beteljesült. Az asztrológus, gondolkodó Nostradamus saját halálának körülményeiben sem tévedett, 1566. július 2-án hunyt el köszvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik