Belföld

Programok május elsején

Pihen a világ május elsején. Ez maradt az osztályharcból. Computerproletárok és szolgáltatás-rabszolgák, fehérgalléros építőmunkások és pedagógusok, rendőrök, egészségügyiek, mind-mind a virsli- és sörsátrak előtt, alig emlékeztetnek az egykori harcokra. A FigyelőNet fővárosi programajánlata.

9:00

A Magyar Hypertonia Társaság IV. Hipertónia Napja a Városligetben, a volt Globe színház melletti területen. 10 órától a helyszínen felállított sátorban sajtótájékoztatót tart Mikola István egészségügyi miniszter és Farsang Csaba, a Magyar Hypertonia Társaság elnöke.

9:30

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének majálisa a Városligetben – gyülekező a Kodály köröndön. 10 órakor Vígh László, az Országos Munkaügyi Tanács munkavállalói oldalának soros elnöke mond beszédet. 10.30-tól felvonulás a Napozó rétig.

9:30

A belügyi dolgozók hagyományos majálisa az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központjának sporttelepén (IX., Vágóhíd u. 9-11.); az eseményen részt vesz Pintér Sándor belügyminiszter.

10:10

Majális a Budafok-Tétény művelődési ház előtt (XXII., Nagytétényi út 35.). Déltől jelen lesz Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár, országgyűlési képviselő is.

10:00

A Történelmi Szociáldemokrata Párt (SZDP) elnöksége majálist rendez a Városligetben (Paál László sétány).

10:00

A Munkáspárt politikai nagygyűlése a Hősök terén: a szónok Thürmer Gyula, a párt elnöke; utána majális a Városligetben. 13.30-tól fórum a szociális jogokról szakszervezeti vezetők részvételével.

10:00

A szocialisták majálisa a Városligetben, a Petőfi Csarnok mögötti nagyréten. 11.30-tól 12.30-ig Kovács László, az MSZP elnöke és Mandur László, a párt budapesti területi szövetségének elnöke fórumot tart, az MSZP májusi üzenete címmel.

11:00

SZDSZ-majális budán, a Hajógyári-szigeten, 15 órakor Demszky Gábor pártelnök átnyújtja az árvízkárosultak számára összegyűjtött adományokat Jánd polgármesterének.

11:00

A magyar zene évezrede – honfoglalás muzsikával Kárpát-medencei zenei játék döntője a Magyar Kultúra Alapítvány székházában (I., Szentháromság tér 6.). A játék két korosztályban zajlik, a II. korosztály 14 órakor kezd.

12:00

105 éve, 1896. május elsején nyílt meg a Vígszínház – majális a színház főbejárata előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik