Gazdaság

Demján és Csányi kaszinóvárost épít

Másfél milliárd euróért épít szórakoztató-központot Pozsonyban Magyarország két legbefolyásosabb üzletembere. Az európai Las Vegas a tervek szerint öt év alatt valósulna meg. A Metropolis névre keresztelt projektről, amelynek beépített területe meghaladja az 1,2 négyzetkilométert, a Népszabadság írt.

Pozsony ligetfalui és horvátjárfalui városrésze alig öt kilométerre fekszik a magyar határtól, itt tervezi Európa első számú szórakoztató, kereskedelmi és konferencia-központját megépíteni a TriGránit. Demján Sándor vállalkozásában a Népszabadság cikke szerint az OTP-vezér, Csányi Sándor is érdekelt.

Zászlós Gábor, a TriGránit szlovákiai igazgatója a lapnak elmondta, hogy a kiszemelt helyszín Pozsony déli kivezető szakaszán helyezkedik el, közrefogva a Bécs, Budapest és Prága felé vezető autópályákat. Négy nemzetközi repülőtér található 220 kilométeren belül, összességében több mint 40 milliós utasforgalommal.

A tervezett Metropolis beépített területe meghaladná az 1,2 négyzetkilométert, az építés első ütemének 2012-es lezárultáig kereskedelmi központ, élményfürdő és szabadidőközpont, kalandpark, három szálloda és egy kaszinó épülne meg.

A Metropolis névre keresztelt óriásberuházást elképzelhető, hogy hamarabb tető alá hozzák, mint a már jóval korábban kitalált és szintén Pozsony szomszédságában található bezenyei EuroVegast, vagy a jelenleg csak tervként létező, 2013-ban megnyitni akaró King’s Cityt.

Jan Pociatek szlovák pénzügyminiszter méltatta a projekt szlovák gazdaságra gyakorolt kedvező hatását: 30 ezer új munkahely jönne létre, és jelentősen emelné Szlovákia turisztikai vonzerejét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik