Élet-Stílus

Ötöt lőttek Gerrardék, leszakadt a Chelsea

Az éllovas Liverpool vendégként 5-1-re elgázolta a Newcastle Unitedet, ezzel az élen zárja az évet az angol focibajnokságban. A Chelsea a hajrában bukott el két pontot, az Arsenal kínkeservesen nyert, a West Brom fontos pontokat szerzett a kiismerhetetlen Tottenham ellen. A címvédő MU hétfőn fogadja a Middlesbrough-t.

A Liverpool kezdte a 20. fordulót a Premier League-ben, és a listavezető idénybeli legnagyobb bajnoki győzelmét aratta. A Newcastle tulajdonosa a vörösök elleni összecsapás előtt bejelentette, hogy a klub nem eladó, miután három hónapig hiába keresett vevőt. Mike Ashley a játékosokat szerette volna ezzel a döntésével megnyugtatni, de a Pool ellen esélye nem volt a csapatának.

Rafael Benítez csapata az első perctől kezdve valósággal lefocizta a Szarkákat, és sorozatban szállította a szebbnél-szebb akciókat. Csak a hazaiak kapusán, Shay Givenen múlt, hogy fél óráig kellett várni az első vendéggólra. Ki más, mint a Pool csapatkapitánya, Steven Gerrard eresztett meg ekkor egy hatalmas bombát, amelynél már Givennek sem volt esélye. Percekkel később Hyppia duplázta meg fejjel a vendégek előnyét.

Gerrardék az élen szilvesztereznek (MTI/EPA)

Gerrardék az élen szilvesztereznek (MTI/EPA)

A Newcastle a szünet előtt még egy szöglet után szerzett góllal szépített, de a fordulás után is focisulit tartottak a vörösök. Babel csinált előbb bohócot a védőkből, majd a parádésan futballozó Gerrard lőtte be a negyedik liverpooli gólt. Az i-re a pontot a lefújás előtti percekben Xabi Alonso tette fel, a spanyol Európa-bajnok a tizenegyespontról állította be a 1-5-ös végeredményt.

Győzelmével három pontra meglépett a Chelsea-től a Benítez-csapat, mivel a londoniak csak döntetlent játszottak a Fulham vendégeként. Lampard duplájával 1-0-ról fordították a Kékek, de a 90. percben a hazaiak első gólját is szerző Dempsey egy szöglet után fejjel is eredményes volt.

Az Arsenal a hajrában győzte le a Portsmouth-t, és ha csak egy napra is, de visszaelőzte az Aston Villát, és feljött a negyedik helyre a tabellán. A birminghamiek kedden utaznak az újonc Hull City-hez. Hétfőn a bajnok Manchester United fogadja a Middlesbrough-t.

Premier League, 20. forduló:
Arsenal-Portsmouth 1-0
Gól: Gallas (81.)

Bolton Wanderers-Wigan Athletic 0-1
Gól: Zaki (44. – 11-esből)

Everton-Sunderland 3-0
Gól: Arteta (10., 27.), Gosling (83.)

Fulham-Chelsea 2-2
Gól: Dempsey (10., 90.), illetve Lampard (50., 73.)

West Bromwich Albion-Tottenham Hotspur 2-0
Gól: Bednar (83.), C. Beattie (94.)
Kiállítva: Assou-Ekotto (Tottenham, 35.)

West Ham United-Stoke City 2-1
Gól: C. Cole (51.), Tristan (87.), illetve Diagne-Faye (5.)
Kiállítva: Fuller (Stoke City, 53.)

Newcastle United-Liverpool 1-5
Gól: Edgar (45+2.), illetve Gerrard (31., 66.), Hyypia (36.), Babel (50.), Xabi Alonso (76., tizenegyesből)

Blackburn Rovers-Manchester City 2-2
Gól: McCarthy (45.), Roberts (84.), illetve Sturridge (88.), Robinho (94.)

Hétfői program:
Manchester United-Middlesbrough 21 ó

Keddi program:
Hull City-Aston Villa 21 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik