Élet-Stílus

Kárrendezésre várnak a Horvát Utazási Iroda ügyfelei

A Horvát Utazási Iroda táviratban közölte utasaival a szombatra tervezett útjuk törlését. Az utaztató cég a táviratban ígéretet tett arra, hogy visszafizeti a hoppon maradt nyaralóknak a részvételi díjat.

Fizetésképtelenné vált a 11 éve működő Horvát Utazási Iroda, ezért szombaton nem tudta elindítani aznapra tervezett útját. A horvátországi kiutaztatásokkal foglalkozó utazási iroda táviratot küldött ügyfeleinek arról, hogy partnerük szállását visszavonta, ne induljanak el, a befizetett összegeket hamarosan visszatérítik.

A szombati útlemondásról a cég a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt is értesítette, amely vizsgálatot rendelt el az ügyben. Egyes internetes hírportálok szerint mintegy 300 utast érint az útlemondás, míg Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők Szövetségének elnöke körülbelül 90 hoppon maradt utasról tud.

“A Horvát Utazási Irodának átmeneti pénzügyi problémái adódtak, nincs csődeljárás az iroda ellen, és egyelőre nem törli a nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal” – nyilatkozta a FigyelőNetnek Molnár Gabriella, aki egyelőre türelemre inti az iroda elutazásra váró ügyfeleit. „Folynak a tárgyalások az Engedélyezési Hivatallal, és egy-két napon belül mindenképpen jelentkezni fog az utazási iroda, és rendezni fogja az utasok kárát ” – mondta lapunknak Molnár Gabriella.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik