Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók

Egyre több elektronikus eszközünket egyre több távirányítóval kezeljük. A káoszban próbálnak rendet teremteni az univerzális irányítók.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Csúcsmedencék a világ körül
Elképesztő Eb-relikviák
Idegtépő ébresztőórák

Egyre több digitális szórakoztató eszközhöz egyre több távirányítót tartunk. Sok gyártó rukkol elő integrált távirányítókkal, olyan univerzális kezelő-központokkal, melyekkel otthonunk minden eszközét kezelhetjük. Mások a designban és a funkcionalitásban keresik a megoldást. A Csúcsfogyasztó arra is talált választ, hogyan ne hagyjuk el távirányítóinkat. Nézze meg a csúcs távirányítók kínálatát!

—-Minden egy képernyőn—-

A Logitech univerzális irányítója, a Harmony 880 nagy sikert aratott világszerte, ennek a sikernek a farvizén evez most az új készülék, az 1000i. Elődjéhez képest méginkább felhasználóbarát – egyszerűen össze kell kötni a PC-vel, beletáplálni az otthon található elektronikus szórakoztatóeszközöket, és kész. A készülék egyszerre 15 eszközt képes kezelni, még az emailjeinket is meg lehet nézni a 3,5 colos képernyőjén. Alig kell felkelni a fotelből, az biztos – mindezt 100 ezer forint körüli áron.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

—-A logókra bökhetünk—-

Aki nem szereti a konvencionális formákat, szereti azonban a merész kísérletezést, annak való a formabontó design-ról ismert Bang&Olufsen készüléke, a Beo 5. A távirányítót saját magunk kedvére szabhatjuk át: beépített érintőképernyőjén az általunk kedvelt csatornák logói jelennek meg, ezekre bökve válthatunk csatornát.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

—-Távirányító és infócenter—-

A totális univerzalitás gondolatát követi a David Chacon által tervezett készülék is, ezzel az irányító-konzollal is mindent lehet kezelni a lakásban a mikrótól a világításon át a tévéig. Plusz benne az, hogy a flash grafikák megjelenítésére képes eszközzel a tévéműsort is láthatjuk a neten, és személyre szabott menüpontokat alakíthatunk ki.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

—-Csak mondani kell—-

Az InVoca 3.0 azoknak készült, akik arra is lusták, hogy megmozdítsák a kezüket: hangvezérléssel működik ugyanis. Rá lehet csatolni az összes otthoni szórakoztatóeszközre, és négy különböző felhasználó hangjára lehet programozni. Összesen 25 egyszavas és 25 összetett parancsot képes megjegyezni, mindössze 25 dollárért – azaz alig 4000 forintért.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

—-Intelligens távirányító—-

A Philips RC9800i logikájában formabontó készülék: nem abban próbál kitűnni, hogy a kezelést teszi felhasználóbaráttá, hanem úgy probál „gondolkodni”, ahogy egy ember tenné. Ha például egy DVD-filmet akarunk nézni, ahhoz be kellene kapcsolni a DVD-lejátszót, a tévét, a házimozi erősítőjét, és mindent be kellene állítanunk, hogy pont megfelelő legyen pl. a hang. Ezzel szemben az okos kis szerkezetet előre be lehet programozni, így csak a „Watch DVD” parancsot kell megnyomni rajta, ő pedig a megfelelő jeleket sorban továbbítja az eszközök felé.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

—-Hozzá sem kell nyúlni—-

Még ugyan prototípus fázisban van, mégis említést kell tennünk róla. Olyan, mintha egy sci-fi filmből jött volna elő a Bang&Olufsen irányítója, amit Joris Van Gelder tervezett. A cég eredetileg olyan eszközt akart fejleszteni, amit konyhában lehet használni, és nem kell koszos kézzel hozzányúlni.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

Ahelyett, hogy megpróbálnánk elmagyarázni, nézze meg videón a sci-fi távirányító működését:

—-Fejben kell tartani—-

A Csúcsfogyasztó kedvence az a kissé eszement ötlet, amely az örökké elvesző távirányító problematikáját igyekszik megoldani. A „Multimedia Remote Control Wrangler” egy fejen hordható, tépőzárhoz hasonló felülettel ellátott alkalmatosság, melyre rátapaszthatjuk távirányítóinkat. Két stílusban kapható, a „Retro Sportsman” a 70-es évek kosárlabdázóinak viseletét idézi meg, az „Antique Olive” a konzervatívabb vásárlóknak szól.

Csúcsfogyasztó: csúcs távirányítók 1

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik