Élet-Stílus

Az Interpol elégedett az olimpiai előkészületekkel

A nemzetközi rendőri szervezet első embere szerint Peking mindent megtesz az olimpiai játékok biztonságos lebonyolítása érdekében. Ronald Noble ugyanakkor sietett hozzátenni, hogy nem dőlhetnek hátra a szervezők, hiszen egy ilyen nagyszabású esemény a terroristák célpontjává válhat.

„Az Interpol kifejezetten elégedett a pekingi olimpiára tervezett biztonsági intézkedésekkel. Jelentős előrelépés történt az utóbbi időben, a szervezők a lehető legmagasabb színvonalon végzik a munkájukat” – dicsért a szervezet főtitkára.

Ronald Noble mindemellett arra figyelmeztette az augusztus 8-án kezdődő játékok kapcsán az állami és regionális biztonsági erőket, hogy a terrorista-fenyegetésekre nagyon oda kell figyelniük. „Egyelőre nincsen erre vonatkozó információnk, de jobb elővigyázatosnak lenni, hiszen egy esetleges támadással állandóan számolni kell.”

Az Interpol nemrég a pekingi olimpiát a kiemelten veszélyeztetett kategóriába sorolta. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt évtizedekben két olimpia is terrorista akciók célpontja volt. 1972-ben Münchenben palesztin fegyveresek öltek meg 11 izraeli sportolót, 1996-ban pedig Atlantában robbantottak ismeretlenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik