Élet-Stílus

Ronaldinho már télen klubot válthat

Az utóbbi hetekben sokat lehetett olvasni arról, hogy a Barcelona brazil sztárja a Chelseahez igazol. Pénteken a rendre jól értesült német kicker írta meg, hogy a brazil világbajnok még a télen Londonba szerződik.

A Chelsea orosz tulajdonosa jó pár alkalommal jelezte már, hogy szívesen látná csapatában a brazil csillagot, akiért a német sportnapilap szerint 48 millió eurót is hajlandó lenni kifizetni. Az angol lapok még ennél is tovább mennek, a Sun például úgy tudja, hogy Roman Abramovics akár 80 milliót is kicsengetne a virtuóz labdazsonglőrért. Könnyen elképzelhető azonban, hogy ennek töredékéért megszerzi a Chelsea Ronaldinhót.

A FIFA-szabályok értelmében ugyanis az a 28 év feletti játékos, aki öt éve ugyanannál a klubnál futballozik kivásárolhatja magát a szerződéséből. A 2003-ban a katalánokhoz igazoló brazil klasszis esetében mind a két feltétel jövőre már teljesülne. Ez azt jelenti, hogy Ronaldinho 21 millió euróért elszerződhetne – akár már januárban. Abramovics ezt az összeget a mellényzsebéből kifizetné, de a szintén érdeklődő Milan számára sem jelentene problémát.

Ronaldinho testvére és egyben menedzsere, Roberto de Assis eközben az angol sajtóban úgy nyilatkozott, hogy nem tudja garantálni a kétszer is a FIFA Év Játékosának választott testvére maradását a katalánoknál: „A futballban minden olyan gyorsan történik. A véleményem szerint bármilyen csapatban megállná a helyét.”

Az előjelek egyre inkább Ronaldinho távozására utalnak, már csak azért is, mert a tavalyi világbajnokság óta a brazil középpályás csak árnyéka önmagának. A csillag pályafutása egyik legnagyobb hullámvölgyében van, az őt nem is olyan régen még ajnározó szurkolók többször is kifütyülték, Frank Rijkaard vezetőedző pedig nem egyszer lecserélte. A sajtó szerint kicsapongó életmódja, rendszeres éjszakázásai miatt teljesít a korábbiaknál gyengébben a pályán.

A kicker szerint az sem kizárható, hogy a londoni egyesület Didier Drogbát vagy Frank Lampardot ajánlja fel cserébe a Ronaldinhóért. Mind a két játékos Mourinho „embere” volt, ráadásul az angol középpályás élettársa spanyol.

Maga Ronaldinho egyelőre némaságba burkolózik, a sajtóban megjelent híreket nem kommentálja. A Barcelona pedig közölte, hogy a továbbiakban is számolnak a hullámvölgyben lévő sztárjukkal. Az már más kérdés, hogy a katalánok máskor is rácáfoltak hasonló kijelentéseikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik