Élet-Stílus

Premier League: ötcsillagos Arsenal

Az Arsenal a Derby elleni kiütéses győzelemmel megőrizte vezető pozícióját a Premier Legue-ben, ugyanakkor a Liverpool nem bírt a Birmingham City csapatával, és a Manchester City is remizett.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A listavezető Arsenal sorozatban a negyedik meccsét nyerte meg a bajnokságban úgy, hogy szombaton hazai pályán valósággal kiütötte az újonc Derbyt.

A mérkőzés hőse Adebayor volt, aki pályafutása során először ért el mesterhármast az angol Premier League-ben. A togói támadó előbb Fabregas átadását váltotta gólra, majd tizenegyesből volt eredményes, és végül egy pazar találattal tette fel a koronát a teljesítményére. Az ötgólos győzelemhez a szezon során negyedszer eredményes Fabregas és a felső sarkot kipókhálózó Diaby is góllal járult hozzá.


Premier League: ötcsillagos Arsenal 1

Emmanuel Adebayornak (elől) kijárt az ünneplés (MTI/EPA)



Az Arsenal így természetesen továbbra is tabella élén posztol, három ponttal előzi meg a második Manchester Cityt, néggyel pedig a harmadik Liverpoolt. Utóbbi két csapat ikszelt a mostani fordulóban, a kisebbik manchesteri klub a Fulham otthonában ért el 3-3-as döntetlent, míg a ‘Pooltól jókora meglepetésre az újonc Birmingham City csent pontot – Steve Bruce csapatának védelme egyszerűen legyőzhetetlen volt az Anfield Roadon. „Csalódottak vagyunk a 0-0-s eredmény miatt, hiszen mindent megpróbáltunk, igaz, a végére ki is fogytunk az ötletekből. Képtelenek voltunk feltörni a betömörülő védelmüket, pedig mind a négy csatáromat, Torrest, Kuytot, Voronyint és Crouchot is a pályára küldtem” – magyarázta a bizonyítványt Rafa Benítez, a Liverpool spanyol szakvezetője.

A ‘Pool támadói csődöt mondtak, nem úgy – mások mellett – Miller és Harper. Előbbi 89. percben szerzett góljával szerzett pontot az újonc Sunderland a Middlesbrough ellen, míg utóbbi a 90. percben volt eredményes, és a Reading e találattal verte 2-1-re a Wigan Athleticet. Vasárnap további öt találkozóra kerül sor a 7. fordulóban, köztük a Manchester United-Chelsea csúcsrangadóra.

Premier League, 7. forduló:
Arsenal-Derby County 5-0 (2-0)
Gól:
Diaby (10.), Adebayor (25., 50., 79.), Fabregas (70.)

Liverpool-Birmingham City 0-0

Reading-Wigan Athletic 2-1 (1-0)
Gól:
Kitson (28.), Harper (90.), illetve Bent (50.)

Middlesbrough-Sunderland 2-2 (1-1)
Gól:
Arca (15.), Downing (67.), ill. Leadbitter (2.), Miller (90.)

Fulham-Manchester City 3-3 (1-1)
Gól:
Davies (14.), Bouazza (48.), Murphy (75.), ill. M. Petrov (37., 60.), E. Mpenza (50.)

Vasárnapi program:
Newcastle United-West Ham United, 14:30
Aston Villa-Everton, 15:00
Blackburn Rovers-Portsmouth, 16:00
Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur, 16:00
Manchester United-Chelsea, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik