Tudomány

Mumifikálják az orosz férfit megölő cápát

Mumifikálják, és egy helyi múzeumban fogják kiállítani azt a cápát, amely múlt héten Egyiptom partjainál ölt meg egy orosz férfit – írja a Newsweek. A 23 éves Vlagyimir Popovot Hurghadánál támadta meg egy tigriscápa, amelyet aztán befogtak, a partra vontattak, majd agyonvertek a szemtanúk.

Az állat gyomrában utóbb megtalálták az áldozat maradványait. Az egyiptomi Tengertudományi Intézet és a vörös-tengeri védett területek szervezete megkezdte a mumifikálás előkészítését és a balzsamozást.

Gregory Sweeney / Getty Images Illusztráció.

Egyiptomban 1828 óta csupán 24 kiprovokálatlan cápatámadást dokumentáltak. Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium szerint laboratóriumi vizsgálat alá vetették a mostani állatot, hogy kiderítsék a támadás lehetséges okait.

A mumifikált egyedet a Tengertudományi Intézet múzeumában tervezik kiállítani.

Rossz hírnevük ellenére a cápák ritkán támadnak emberre, 2022-ben világszerte 57 kiprovokálatlan eset történt. A tigriscápa a cetcápa, az óriáscápa és a fehér cápa után a negyedik legnagyobb élő faj, a fehér cápa és a bikacápa mellett ez felelős az emberek elleni támadások többségéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik