Tudomány

Brutálisan megölték az orosz férfit meggyilkoló cápát

Jeff Rotman / Getty Images
Jeff Rotman / Getty Images

Ahogy korábban beszámoltunk róla, halálos cápatámadás történt az egyiptomi Hurghadánál, az áldozat egy 23 éves orosz férfi volt – írja a Daily Mail. Az esetet az áldozat apja, Jurij Popov a partról nézte végig, nem tudott segíteni fiának. Mint elmondta, a tragédia nagyon gyorsan történt.

A támadáskor egy orosz nő is úszott a férfi közelében, neki sikerült elmenekülnie. Az egyelőre nem derült ki, hogy az érintett az áldozat, Vlagyimir Popov rokona volt-e. A cápa evett a holttestből, amelyet csak később sikerült kiemelni a vízből.

A feltételezett támadót, egy tigriscápát végül sikerült befogni, illetve kivontatni egy csónakkal. Az állat ekkor még élt, a helyszínen készült videók alapján brutális módon verték agyon.

A tetemet a hatóságok átadták a szakértőknek.

Az áldozat hónapok óta élt családjával Egyiptomban, akkor költöztek ki, amikor tömegesen kezdték el az ukrán háborúba küldeni a fiatal orosz férfiakat. Az érintett strand egyébként kifejezetten biztonságos, korábban nem történt hasonló a környéken.

A cápák megítélése a hasonló esetek, illetve a hollywoodi filmek miatt kifejezetten rossz, de valójában messze nem olyan veszélyesek, mint sokan gondolják. A cápák jellemzően tévedésből vagy provokáció következtében támadnak emberre. 2022-ben mindössze 57 kiprovokálatlan támadás történt, miközben az emberiség a halászat révén milliószámra pusztítja az állatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik